ZAGREPČANI, NE PROPUSTITE: Ovo je mjesto na kojem možete podići – PURGERSKU DOMOVNICU!

MARKOV TRG ZAGREBAČKI VREMEPLOV
Zagreb.hr

U ovaj ponedjeljak i utorak diljem grada održat će se manifestacije u povodu Dana grada Zagreba.

Ove se godine povodom obilježavanja Dana grada Zagreba diljem grada održavaju razni koncerti, a svi Zagrepčani i oni koji se tako osjećaju imat će i priliku podići službeni dokaz da su pravi purgeri.

Sutra ne propustite koncert ispred HNK

Na službenim stranicama Grada Zagreba objavljen je službeni poziv svim građanima na svečani koncert solista, zbora i orkestra HNK-a. Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, koncert će se održati 30. svibnja, u 20,30 sati, a na Trgu maršala Tita svi će građani moći čuti djela Čajkovskog, Mozarta, Verdija, Bizeta, Puccinija, Zajca i Gotovca. Ulaz je slobodan.

hnk hrvatsko narodno kazalište
www.zagreb.hr

U 13. sati će se istog dana otvoriti vrtna izložba Florart na Bundeku, a u 19:30, u foajeu Muzičke akademije otvorit će se izložba akademika Borisa Bućana pod nazivom “Glazbenici”.

U utorak i službeno postanite Purger/ica!

Na sam Dan grada Zagreba, 31. svibnja, svim građanima osiguran je bogat kulturni program. Dan započinje besplatnom ZET-ovom vožnjom u turističkom autobusu. Prva je na rasporedu u 10 sati, a prethodno je potrebno preuzeti besplatne ulaznice u Turističkom informativnom centru na Trgu bana Jelačića. Polazno stajalište autobusa je u Bakačevoj ulici, podno Kaptola,  a polasci autobusa koji vozi užim središtem grada su u 10, 12, 14 i 16 sati, dok će autobus koji  vodi sve do Buneka i Jaruna krenuti s istog mjesta u 12 i 15 sati.

10:00 ZET – otvorenje sezone turističkih panoramskih autobusa – besplatna vožnja za građane
10:30 Koncert Zagrebačkih solista u predvorju Gradske Skupštine
11:00 Svečana sjednica u povodu Dana Grada Zagreba i dodjela nagrada Grada Zagreba
(Nastup komornog zbora Ivan Filipović), Gradska skupština
12:30 Otvaranje izložbe Marine Selak „ Ljepota najjače sja”, Galerija Kristofora Stankovića Gradske Skupštine i nastup Zagrebačkog kvarteta
19:00 Sveta Misa, Katedrala
20:30 Procesija sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata

U 21 sat u parku Zrinjevac održat će se tango koncert Sexteto Milonguero, također u sklopu festivala Cest is d’best. Koncert je besplatan, a ovaj orkestar iz Buenos Airesa zasvirat će najpoznatije note argentinskog tanga u srcu Zagreba.

Domovnica
www.zagreb.hr

Istoga dana moći ćete u Državnom arhivu u Zagrebu besplatno preuzeti Zagrebačku domovnicu. Važno je da u utorak dođete u Opatičku 29 između 10 i 12 te 16 i 19 sati. Obrazac Zagrebačke domovnice izrađen je prema izvornoj Domovnici iz 1897. godine koju je izdavalo Gradsko poglavarstvo Zagreb, a koja je pohranjena u Državnom arhivu u Zagrebu.

>>>DAN GRADA ZAGREBA: Svečana proslava uz jednu fantastičnu novost (FOTO)


Komentari