ZLATKO DALIĆ: ‘Zamalo smo ispali sa SP-a zbog mog previda’

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, uživa u životu nakon što je s Vatrenima osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu. Dalić je nakon trijumfa u Rusiji odlučio napisati knjigu kojom je opisao ovaj povijesni uspjeh.

“Shvatio sam da moramo staviti nešto na papir da postoji trajni zapis svega što se dogodilo otkad sam postao izbornik pa do dočeka u Zagrebu. To je bilo najljepše ljeto u našim životima i zbog toga sam na ovu knjigu jako ponosan”, otkrio je izbornik, prenosi Dnevno.

Knjiga počinje onoga trenutka kada je Ante Čačić dobio otkaz zbog remija s Finskom.

“Da nije bilo tog finskog pogotka u 90. minuti ja vjerojatno ne bih postao izbornik i ne bi se dogodilo ovo što se dogodilo. Trenerski posao je takav, jednog dana jesi drugog nisi, tako će i poslije mene doći netko drugi i naslijediti me na klupi. Sve ima svoje razloge, ja nisam mislio da ću te večeri postati izbornik, ali to je život i drago mi je da je sve na kraju tako ispalo”, izjavio je Dalić za Sportklub.

Otkrio je Dalić i da je Hrvatska vrlo lako mogla ispasti sa Svjetskog prvenstva već u osmini finala i to, kako kaže, zbog svoje greške.


“Zaista smo svakog protivnika odlično analizirali i pripremili se te smo sve isto napravili s Danskom osim tog Knudsena koji nije trebao biti u prvom sastavu. Sat i pol prije utakmice smo vidjeli da će on zaigrati i moram priznati da nisam znao da tako dobro baca aut. Prva minuta utakmice, on sa svoje lijeve strane dolazi na sasvim drugu stranu igrališta i asistira za vodeći pogodak Danske. To dovoljno govori kako je na tako visokoj razini svaki detalj važan. Na našu sreću, to nas ipak nije koštalo poraza”, rekao je Dalić.

Autor: Bruno Herljević

Komentari

loading...