ŽELITE RAKETU? NIKAKAV PROBLEM! Poznato je koliko će ‘udvarači’ morati iskeširati za Vatrenog, kreću licitacije

Ne prođe nekoliko dana a da se u medijima, bilo tiskanim, elektronskim ili kojekakvim drugim ne pojavi neka skica nogometne budućnosti Ivana Rakitića. Napunio je 31 godinu, pa kažu da polako ali sigurno grabi prema “trećoj nogometnoj dobi”. Već ga neki penzioniraju, a kao da ne znaju da je tek sada onaj pravi. Kao vino, što je stariji – to je bolji.

To valjda pokazuje i činjenica da Barcelona za njega traži 50 milijuna eura. Danas je to malen novac, u usporedbi s odštetama za Neymara, Mbappea i slične mladiće, ali i to je cijena koju će čovjek u četvrtom desetljeću života teško dobiti uz svoje ime. A veznjak hrvatske reprezentacije to ima.

U Barceloni mu ugovor ističe tek 2021. godine, pa mu se još uvijek nigdje ne žuri. Ipak, praksa je kluba sa stožernim igračima potpisivati nove suradnje puno ranije ulaska u zadnju godinu ugovora. Stoga, nagađa se da bi Rakitić mogao promijeniti sredinu ovoga ljeta, ako do tada ne dođe do dogovora s upravom kluba.

Poznato je da je on želja Intera, ali i Manchester Uniteda koji se ni odlaskom Josea Mourinha nije “ohladio” od njega. Ipak, cijena od 50 milijuna možda će biti “zeru” prevelika za one koji ga žele. Vidjet ćemo, Rakitić sigurno neće odlaziti iz Barcelone prije no što na kraju sezone ponovo sjedne s klupskim čelnicima.


Komentari