Vatreni više neće igrati na zagrebačkom terenu? Iz HNS-a tvrde: ‘ Doprvak svijeta mora imati adekvatan stadion, Maksimir to više nije’

FOTO: Damir Krajac / CROPIX

O zagrebačkom stadionu Maksimir pisali su i Šveđani i Francuzi za vrijeme utakmica u sklopu Lige nacija.  Svi komentari svodili su se na isto, a to je da glavni grad uspješne nogometne zemlje nema adekvatan stadion za svoje igrače.

Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a u intervjuu za Večernji dotakao se navedenog, priznavši da su u potrazi za najbolji i dugoročnim rješenjem.

“Ovo je tema koja je u krugovima oko nogometa, ali i široj javnosti aktivna već dugi niz godina. I mi u HNS-u već dulje vrijeme tražimo da u suradnji sa svim ključnim dionicima, Gradom, državom i klubovima nađemo najbolje i, što je još važnije, dugoročno rješenje. Ono koje će biti najbolje za naš nogomet. Mislim da je krajnje vrijeme da na ovu priču stavimo točku i da se svi zajedno dogovorimo oko toga. Kada govorimo o reprezentaciji, treba imati na umu da je ovo golemi pogon koji uključuje i ostale reprezentacije svih uzrasta i da je prirodno da razmišljamo i o tome. Ključna stvar je da se Dinamo i Grad Zagreb napokon dogovore, da nađu kvalitetno rješenje kako bismo u Gradu Zagrebu napokon dobili dostojan stadion” kazao je Kustić.

“U sklopu toga i mi možemo participirati na način da zadovoljimo svoje potrebe. Ali napominjem na potezu su Grad Zagreb i Dinamo. Situacija u kojoj je nacionalna A reprezentacija svoje utakmice igrala u različitim krajevima Lijepe Naše pokazala je brojne benefite takvog pristupa. Svi krajevi Hrvatske, svi naši sugrađani i istinski ljubitelji našeg nogometa tako su dobili priliku vidjeti na djelu naše nogometne virtuoze, djeca uživo vidjeti svoje idole i taj pozitivni naboj koji prati reprezentaciju gdje god ona igrala posebno je bogatstvo. Tako da ja uvijek ističem da naša reprezentacija pripada narodu. Ona je narodna reprezentacija, a njezin dom je Hrvatska, cijela Hrvatska. I uvijek ćemo igrati na svim našim stadionima koji udovoljavaju Uefinim standardima” ,objasnio je situaciju.

Na upit gdje bi on kao jedan od vodećih osoba HNS-a najradije vidio novi stadion, Kusti će izjavio kako je najbitnije da igrači imaju najbolje uvjete, iako se osjećaju dobro gdje god da igraju u Hrvatskoj. Pri tom se nadovezao i na navijače, koji su također bitni u cijeloj priči, te upravo oni čine nogomet “velikim”.


“Ne želimo uopće dovoditi u pitanje to da naša nacionalna vrsta, doprvak svijeta mora imati adekvatan stadion i u glavnom gradu. Maksimir to više nije. Kao što sam rekao, Grad Zagreb mora dati adekvatne odgovore spram Dinama i napokon naći rješenje i krenuti u akciju izgradnje novog stadiona, a najbolje bi bilo na mjestu gdje se sada nalazi maksimirski stadion. Neprimjereno je da glavni grad i tako uspješan klub kao što je GNK Dinamo imaju ovako derutan stadion. Puno zemalja i glavnih gradova koji nisu ni na ekonomskoj ni nogometnoj razini u usporedbi s nama imaju puno adekvatnije i bolje stadione nego Grad Zagreb”, zaključio je Kustić.

Komentari

loading...