DINAMO 0:4 MILAN Žalostan poraz Dinama u Ligi prvaka

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je u petom kolu Lige prvaka doživio teški poraz od Milana na Maksimiru i ostao je u velikim problemima u borbi za nastavak ovosezonske europske priče. Gosti iz Italije slavili su s 4:0, a time su zadržali zagrebačke Plave na dnu ljestvice uoči posljednjeg kola. Golove su zabili Matteo Gabbia (39′), Rafael Leao (49′), Olivier Giroud (59′) i Robert Ljubičić autogolom u 69. minuti.

Nakon visokog poraza, momčad Ante Čačića više ne može dalje u Ligi prvaka, a za nastavak nade za Europsku ligu morat će pobijediti Chelsea u Londonu iduće srijede u šestom kolu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

69′ – GOL! Autogol Roberta Ljubičića nakon što se raspala obrana Dinama, Milan vodi s 4:0.

59′ – GOL! Olivier Giroud povisio je na 3:0, Dinamo je u još dubljoj rupi.

58′ – Penal za Milan! Robert Ljubičić oborio je Tonalija u kaznenom prostoru, Marciniak je odmah pokazao na bijelu točku.

GOL! Rafael Leao povisio je Milanovu prednost

49′ – U akciji koju su gosti povukli nakon nedosuđenog mogućeg prekršaja nad Petkovićem, Leao je prošao kroz ‘mlaku’ obranu Dinama i lako je poslao loptu u mrežu pokraj Livakovića.

49′ – Petković je pao na rubu kaznenog prostora, ali sudac Marciniak kaže da to nije bio prekršaj.

Gabbia zabija za prednost Milana

39′ – Nakon prekršaja koji je skrivio Petković, za goste je iz slobodnog udarca ubacio Tonali, a Gabbia je pobjegao obrani Dinama u situaciji u kojoj je ‘zaspao’ Ristovski i iz blizine je glavom zabio za Milanovih 1:0. Lopta je Livakoviću prošla kroz noge.

Atmosfera na Maksimiru

Atmosfera uoči utakmica je, čini se, savršena. Domaći navijači pohrlili su na dvoboj “zagrebačkih plavih” protiv “crveno – crnih”.

Prvih 11 Dinama:
Livaković – Perić, J. Šutalo, Ristovski – Ademi, Mišić – Ljubičić, Ivanušec, Moharrami – Oršić, Petković.

Prvih 11 Milana:
Tatarusanu – T. Hernandez, Kjaer, Gabbia, Kalulu – Bennacer, Tonali – Rafael Leao, De Ketelaere, Rebić – Giroud.

Dinamo mora slaviti

Dinamo, ali i Milan večeras moraju ići na pobjedu žele li ostati u konkurenciji za europsko proljeće, a neriješeni rezultat zapravo više ide na ruku Talijanima, ali tko zna, ostaje nam još London.

“Ta utakmica u Milanu je stvarno bila teška za nas. Na kraju smo odigrali jednu ‘ok’ utakmicu, dobili smo dosta nesretne golove na početku i kraju poluvremena pa se bilo teško vraćati”, rekao je Oršić o gostovanju u Milanu.


Komentari