Trener Dinama zabrinut: Nema pojačanja, a Ivanušec pred odlaskom

Igor Bišćan (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Odlasci iz Dinama su tema, ali dolasci – nikako. Piše se već o potencijalnom odlasku Luke Ivanušeca, a trener je navodno sve frustriraniji.

Naime, Luka Ivanušec odigrao je na visokoj razini drugi dio prošle sezone u dresu Dinama, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić pružio mu je priliku na završnom turniru Lige nacija u Nizozemskoj.

Nikad prežaljeni Dinamov maestro: Svojom igrom ispisao je povijest, a svi pamte njegovu legendarnu rečenicu

Špekuliralo se kako bi plemeniti veznjak koji može odigrati na više ofenzivnih pozicija ovog ljeta mogao napraviti inozemni transfer i Modrima donijeti značajan prihod.

Potreban im je baš takav igrač

I jedna takva najava stigla je upravo iz Nizozemske, navodno je za Ivanušeca ozbiljno zainteresiran aktualni prvak te države Feyenoord, barem tako tvrde nizozemski mediji.

Feyenoordu je, naime, potreban igrač poput Ivanušeca, pogotovo nakon vijesti da je Sebastian Szymański na meti Feyenoorda nakon odlaska 18-godišnjeg Arde Gülera u Real Madrid.

Luka Ivanušec odlazi iz Dinama? Nizozemski prvak dolazi po Vatrenog

Naime, isti izvor tvrdi kako Luka nema ništa protiv odlaska u Eredivisie. Razgovori uprava dvaju klubova traju već neko vrijeme, tvrde Nizozemci, naglašavajući kako bi Ivanušecova cijena mogla biti ispod 12 milijuna eura, na koliko je njegova tržišna vrijednost procijenjena na Transfermarktu.

Luka Ivanušec (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Dugo vremena je Feyenoordova želja bio Farès Chaïbi, krilni napadač francuskog Toulousea, no ispostavilo se da je preskup. Na popisu želja nizozemskog prvaka su i lijevi krilni napadači Keito Nakamura (LASK) te Oussama Idrissi (Sevilla).

Pojačanje ekipe

I dok se priča o odlascima, Igor Bišćan stalno ponavlja da što prije traži dvojicu-trojicu igrača. Trener želi veznjaka i lijevog beka koji će i pojačati ekipu i proširiti konkurenciju zato što mu takvi igrači trebaju čak i kad bi svi ostali na broju, što je vrlo malo vjerojatno.

Kako bi se kompenzirali odlasci, potrebne bi bile dodatne intervencije i kupnje. Dinamo je angažirao stopera Francuza Maximea Bernauera, vratio mu se Boško Šutalo, ali s njim moraju biti oprezni nakon goleme stanke.

Dinamo ‘otpustio’ veliku zvijezdu, a pojačanja nema ni na vidiku

Navodno se već žale da im je teško dovesti kvalitetne strance u neatraktivnu HNL ligu, ali to je teška demagogija, uostalom, odličan primjer je Dani Olmo. Čini se da je nova vlast u Dinamu “škrtija” po pitanju potrošnje, vidjet ćemo kako se to svidjeti navijačima i uostalom, kakvi će biti rezultati.

U slučaju da Dinamo napuste Petković i Livaković, a nakon što je prije šest mjeseci otišao Oršić, to je sasvim nova momčad, ekipa koja više nije toliko moćna…


Komentari