Spektakularna pobjeda Dinama na Poljudu: Petković zabio za veliko slavlje

Bruno Petkovic, Kristian Sigur (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Nogometaši Dinama su u najvećem derbiju hrvatskog sporta s 1:0 na Poljudu pobijedili Hajduk i tako ih preskočili na ljestvici i postali prvi konkurenti vodećoj Rijeci.

Jedini gol na utakmici postigao je Bruno Petković u 39. minuti. Bila je to utakmica s čak osam žutih kartona s nekoliko pravih prilika s obje strane. Faulovi i puno trke su dominirali susretom.

Petković je gol postigao nakon što se iz okreta riješio obrane Hajduka, a onda sjajno pogodio u malu mrežicu Lovre Kalinića. Do kraja poluvremena Moufi je imao veliku priliku, ali njegovu loptu s crte sjajno čisti Bernauer.

 

U nastavku Hajduk je imao bolje prilike, ali Dinamo je kontrolirao susret. Najveća briga za Hajduk bila je ozljeda Livaje koji je ponovno zbog ozljede napustio teren.


Hajduk je imao veliku priliku preko Kalinića u 81. minuti, ali je Nevistić obranio kao i par minuta ranije kada je s vrhovima prstiju obranio udarac Moufija. U 85. minuti Krovinocić je glavom pogodio vanjski dio mreže.

Rijeka je i dalje vodeća s 62 boda dok je Dinamo sada drugi s 57 bodova i utakmicom manje koju igra 17. travnja protiv Varaždina na Maksimiru. Hajduk je na 55 bodova i više ne ovisi sam o sebi.

Dinamova himna se orila usred Splita: ‘Dinamo ja volim’ odjekivalo duž cijele Rive


Komentari