Dinamova himna se orila usred Splita: ‘Dinamo ja volim’ odjekivalo duž cijele Rive

Policija (Foto: Vojko Basic / CROPIX)

Atmosfera na splitskoj Rivi dosegnula je vrhunac nekoliko sati prije velikog derbija između Hajduka i Dinama koji će se večeras odigrati na stadionu Poljud. U neobičnom scenariju koji je izazvao iznenađenje među Splićanima, poznata navijačka himna Dinamovih Bad Blue Boysa, “Dinamo ja volim”, odjekivala je duž Rive okupljajući mnoštvo prolaznika.

Scena se odigrala točno u podne, pred brojnim navijačima Hajduka, zatekavši veliki broj ljudi koji su se okupili na sunčanom vremenu. Ovako nešto se nije dogodilo u Splitu odavno, a upravo je taj trenutak bio početak uzbudljivog dana koji će završiti napetim derbijem.

Tribine Poljuda će na derbiju biti pune, s podrškom koju će Hajduku pružati njegovi navijači, a u već tradicionalnom ‘kavezu’ bit će smješteni navijači Dinama. Prethodnica je za podršku gostima iz Zagreba očito već stigla, čula se na splitskoj Rivi.

Dinamo treći

Hajduk je uoči uskrsnog vikenda u kojem se igra 28. kolo SuperSport HNL-a na drugom mjestu ljestvice, s četiri boda zaostatka za vodećom Rijekom.

Dinamo je treći, s bodom manje od Hajduka, a pet bodova manje od Rijeke, uz utakmicu manje. Riječ je o zaostatku iz petog kola prvenstva na Maksimiru protiv Varaždina, a ta utakmica bit će odigrana 17. travnja.


Rijeka u ovom, 28. kolu u Zagrebu gostuje protiv Rudeša, a utakmica je na Veliku subotu u terminu prije derbija u Splitu. Počet će u 17 sati u Kranjčevićevoj, a Riječani su veliki favoriti protiv posljednjeg na ljestvici.

Bivši igrači Dinama puni podrške uoči derbija: Velika promjena za navijače u Splitu


Komentari