Šok za izbornika Dalića uoči ključne utakmice protiv Slovačke: Nastup otkazao Ivan Rakitić!

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zlatko Dalić danas okuplja reprezentaciju prije ključne i posljednje utakmice u borbi za Euro 2020. Hrvatska u subotu od 20:45 igra protiv Slovačke na Rujevici. Jedan bod dovoljan je Hrvatskoj za plasman na Europsko prvenstvo.

I još prije samog okupljanja za izbornika nakon otkazivanja Andreja Kramarića zbog ozljede za Dalića su stigli novi problemi i loše vijesti. Zbog istegnuća Ahilove tetive, dolazak je otkazao Ivan Rakitić, potvrdio je Zlatko Dalić na konferenciji za medije uoči okupljanja.

“Znate da nam nedostaju stoperi i da tu tražimo rješenja. Andrej Kramarić će doći, ali nije u treningu i vratit će se u klub. Matej Mitrović je osjetio problem na zadnjem treningu i ići će na kontrolu. Ako je situacija s njim upitna, nećemo riskirati. Rakitić nije igrao za Barcelonu, pogledat ćemo kakva je situacija i, ako bude tu problem, vratit će se u klub. Zato smo pozvali Roga i Juranovića. Nadam se da će ostali biti u redu”, izjavio je izbornik.

Na Rujevicu stiže vrlo opasna Slovačka, a 4:0 iz utakmice u Trnavi ne smije nas zavaravati.

“Čeka nas teška borba svih 90 minuta. Oni su najjači u veznom redu – Lobotka, Hamšik i Kucka oni su im najopasniji i čeka nas teška borba na sredini terena. Dobili su i mladog napadača Boženika koji igra u Žilini. Uz njih imaju i sjajan stoperski par – Škriniar i Vavro. Mi smo ih u Slovačkoj nadigrali agresivnom igrom i visokim presingom.

Komentirao je i situaciju oko Duje Ćalete – Cara.

“Nije to bila nikakva kazna, samo sam zvao druge igrače. Igra dobro, zaslužio je poziv, a onda nije bio među četiri stopera koja sam zvao. Očekujem da će biti pravi i da će nam pomoći.”

A osvrnuo se i na problem oko malog kapaciteta Rujevice, zbog čega se danima polemiziralo oko toga treba li utakmicu prebaciti na Poljud ili Maksimir.

“U većini slučajeva zadnja utakmica je odlučivala o nečemu. Nekad o play-offu, sad o plasmanu, a komentar o tome ću dati nakon Slovačke. Imam ga i dat ću ga tada.”

Za Hrvatsku se često puta znalo reći da posjeduje kvalitetu za dvije vrhunske momčadi, tako da ćemo se ovoga puta, silom prilika, imati priliku uvjeriti u istinitost te teze.

Čitav video s press-konferencije pogledajte i poslušajte OVDJE. 


Komentari