Novi izbornik Kauboja progovorio o stanju u reprezentaciji: ‘Znam što nam treba da se vratimo na vrh’

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Hrvoje Horvat, progovorio je o stanju u hrvatskom rukometu.

Progovorio je i o stanju u reprezentaciji nakon “debakla” na Svjetskom prvenstvu u Egiptu odakle su se vratili na tek 15. mjestu.

“Istina je da zaostajemo za infrastrukturom i bazom, ali zaista se u nas kvalitetno radi, mi kad stvorimo igrača on je svjetska klasa. I ova momčad koja je razočarala u Egiptu je prepuna svjetskih klasa. Samo je malo iscrpljena, umorna. Naše udarne igle sa zadnjeg Eura su bile ozlijeđene i bolesne neposredno uoči SP.

Nismo uspjeli standardizirati napadačku varijantu, a bez toga mladi igrači teško mogu odigrati na jednom takvom natjecanju na visokoj razini. Situacija je bila složena jer jednostavno nemamo tako široku lepezu kao neki drugi… Drugo, falila nam je okomica u napadu, bili smo poprilično spori, a toga u današnjem rukometu nema, kada ne možeš probijati obranu protivnika, ne možeš ništa”, rekao je novi izbornik za Dnevno.

Rekao je i kako nije sve crno te da Hrvatska ima “širok spektar kvalitetnih igrača”.

“Ma, nije sve baš crno, naprotiv. Mi još uvijek imamo širok spektar kvalitetnih igrača. Za reprezentaciju je potrebna emocija. Mi ćemo je naći. Da vam kažem, momčad diše pozitivno, svjesni su da je podbačaj bio, pa oni nisu ni tražili alibi. Oni su vrhunski profesionalci, željeli su najbolje.

Dogodilo nam se ono čega smo se realno pribojavali, a to je zdravstveni karton koji je bio jako narušen. Sada nam treba, ponavljam, emocija, moramo se dobro pozabaviti s tim pitanjem uoči sljedećeg nastupa, jer ova reprezentacija živi s navijačima. Mi moramo ići na Olimpijske igre, ako ne odemo onda možemo govoriti o nekoj krizi”, zaključio je Horvat.


Komentari