RASPAD SISTEMA: Nijemci ‘potukli’ Kauboje, ako ovako nastavimo nećemo daleko stići

Foto: Rukomet - France 2017

Protiv europskih prvaka jednostavno nije išlo.

Nad prolivenim mlijekom ne treba plakati, pa tako ni nad izgubljenom utakmicom. Kauboji se mogu sada posipati pepelom, isto kao što mi možemo beskrajno analizirati što se točno dogodilo. Dogodila se Njemačka koja je, realno, igrala bolje. 

Od početka su krenuli jako dok su se Hrvati “tražili”, iako je naša obrana bila dobra, njihov napad je bio jači. Nitko ne govori da oni nisu griješili, jesu, ali naši dečki to nisu znali iskoristiti. S njemačke strane pak druga priča, svaku našu grešku oni su pošteno naplatili i naposljetku slavili sa sedam razlike.

Hrvatskoj koja je nadigrala Čile nije u petak bilo ni traga na parketu. Naravno, uspoređivati Njemačku i Čile bila bi čista glupost, ali uspoređivati igru naših na ove dvije utakmice itekako je legitimno. Da su dečki bili sigurni u sebe kao što su to bili u srijedu, na parketu bi možda igrala neka druga predstava.

Ne možemo reći da Kauboji nisu dobri  i sve te mlade snage nisu bez razloga u reprezentaciji, ali protiv Njemačke su se sustavno raspadali. U jednom trenu Hrvati su bili na dva razlike, pokazali su da mogu parirati europskim prvacima i taman kada smo se mi pred malim ekranima ponadali, dečki su ponovo potonuli. Tolike minute bez zabijenog gola i naposljetku samo 21 pogodak nedopustivi su na ovoj razini.

Ali ipak, valjda je bolje da su izgubili sada nego u nokut fazi, možda iz ovog izvuku i neku pouku. Možda je na igru utjecala i psiha, ta cijeli tjedan svi dižu Njemačku u nebesa, i istina je da su sila na terenu, ali možda su dečki jednostavno dopustili da ima napisi o favoritima previše “uđu u glavu” i tu je nastao “kuršlus”.

Dok su Nijemci, kao Nijemci bili efikasni i točni, hrvatski napadi bili su u najmanju ruku panični, toliko zicera otišlo je u vjetar jer se svim silma htjelo zabiti. Napadi su ostali nedorečeni i naprasno prekinuti u želji da barem malo smanjimo tu razliku, a pritom se nije racionalno razmišljalo. Tako se ne igra, pogotovo ako je na golu  Andreas Wolff koji je sinoć “skinuo” 16 lopti.

Samo nekoliko minuta prije kraja sve ono što su Kauboji uspjeli napraviti istopilo se, a dečki su gotovo mahali bijelom zastavom. Nije u njima bilo više tog žara ni borbe, pomirili su se porazom i Nijemcima uručili zasluženu pobjedu.

Hrvatska je tako završila na drugom mjestu skupine i u osmini finala borit će se s Egiptom u Montpellieru. Za tu utakmicu trebat će im mnogo snage i drskosti jer iako su Faraoni znatno slabiji, igra im je nevjerojatno borbena i agresivna.


Komentari