Putujete u Milano bodriti ‘Modre’? Evo što sve trebate znati

Foto: Bad Blue Boys

Povodom odlučujuće utakmice između Dinama i Atalante koja će se odigrati na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu iz maksimirskog kluba stigo je priopćenje s uputstvima za brojne navijače koji kreću put Italije.

Trebalo bi ovo biti jedno od najvećih Dinamovih gostovanja u Europi jer su karte rasprodane u roku par sati, a na stadionu će zasigurno biti više od 4000 navijača modrih koliko je ulaznica prodano službenim putem.

Stadion San Siro otvara se za navijače u 18:00 sati.

DOLAZAK NA STADION

Dolazak do stadiona moguć je javnim gradskim prijevozom i vozilima kojima su navijači doputovali u Milano.

Za sve one koji dolaze javnim prijevozom (avioni, vlakovi, autobusi i sl.), za dolazak od grada do stadiona preporuča se upotreba Metroa.

METRO

Ljubičasta linija Metroa M-5 dovest će vas do stanice „San Siro Stadio“, to je zadnja stanica i ujedno stanica na kojoj se nalazi stadion. Od stanice do ulaza za gostujuće navijače ima oko 50 metara, cijelim putem nalaze se putokazi koji će vas usmjeravati prema gostujućem ulazu.

OSOBNA VOZILA

Oni koji dolaze osobnim vozilima, kombi vozilima ili autobusima, imaju parkiralište neposredno uz ulaz broj 10 „gate 10“, odakle je jedino moguć ulazak na stadion.

Na prilaznim pravcima stadionu provodit će se stroga kontrola personalizacije ulaznica, s ciljem segregacije navijača, stoga apeliramo na sve navijače da svoje ulaznice osiguraju putem službenih kanala GNK Dinamo, jer jedino na taj način mogu izbjeći eventualne neugodnosti prilikom dolaska na stadion.

VAŽNO!

Svi navijači koji dolaze na stadion, bilo da dolaze vozilima ili javnim prijevozom, obvezni su proći kroz parkiralište za gostujuće navijače, jer je ono jedino vodi do ulaza za sve gostujuće navijače odnosno do ulaza broj 10, „gate 10“. Nakon što navijači prođu vertikalne barijere (kentaure) na „gate 10“, bit će usmjereni prema tornju broj 9, koji ih vodi izravno na sektor za gostujuće navijače.

Milan Metro

GNK Dinamo

Parkiralište za navijače GNK Dinamo:

gate 10 – ulazak u krug stadiona

toranj 9 – ulazak na navijački sektor.

GNK DInamo

SEKTORI ZA NAVIJAČE DINAMA

GNK Dinamo

Obavijesti Atalanta BC navijačima GNK Dinamo

Mole se navijači koji nemaju ulaznice za utakmicu 5. kola Lige prvaka da ne dolaze u Milano. Ulaznice nije moguće kupiti na dan utakmice, a ljudi bez karte bit će sankcionirani prema talijanskom zakonu.

Podaci na ulaznici MORAJU BITI istovjetni s podacima s osobnog dokumenta – osobne iskaznice ili putovnice.

Izgubljene ulaznice ne mogu se ponovno izraditi. Svaka je ulaznica je jedinstvena, i nije moguće izdati kopiju.

Hrvati ne mogu kupiti ulaznice za domaće tribine. Hrvatskim državljanima nije dozvoljen ulazak na druge dijelova stadiona, osim na gostujuću tribinu.

FC Atalanta je blokirala internet prodaju ulaznice hrvatskim državljanima, jer oni ne prodaju ulaznice navijačima GNK Dinamo.

DOZVOLJENI PREDMETI

Dozvoljeno je unošenje navijačkih bubnjeva (najviše 2 bubnja) i megafoni (najviše 2 megafona), također je dozvoljeno unošenje transparenata i koreografije koja je pravovremeno najavljena i odobrena od strane FC Atalanta i lokalne policije. Sve što nije prijavljeno organizatoru i ranije odobreno neće moći biti unijeto u stadion.

Komentari