PPD Zagreb predstavio novog trenera: Voriju je ovo prvi trenerski posao u karijeri, no iskustva u rukometu mu ne nedostaje

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Danas je, točno u 12 sati, u trofejnoj sobi dvorane Kutija Šibica službeno predstavljen novi trener PPD Zagreba Igor Vori.

 Voriju je ovo prvi trenerski posao i najveći izazov u njegovoj karijeri.

U karijeri je igrao za RK Zagreb u nekoliko navrata, prvo od 1997. do 2001., potom od 2003. do 2005., pa od 2007. do 2009. godine, a karijeru je među ‘plinarima’ završio igrajući od 2016. do 2018. godine.

Osim u Zagrebu igrao je u Palamanu, Barceloni, Hamburgu o PSG-u. S njemačkim Hamburgom osvojio je Ligu prvaka 2013. godine. Od početka karijere ovaj 2,03 visoki igrača stalno je igrao na mjestu kružnog napadača.

Vori je čak 15 godina, od 2003. do 2018. godine bio hrvatski reprezentativac te je s “kaubojima” osvojio naslov olimpijskog pobjednika u Ateni 2004. te svjetskog prvaka u Portugalu 2003. Usto ima i četiri srebra, po dva sa svjetskih i europskih prvenstava te tri bronce, po jednu s OI, SP i EP.

Po završetku igračke karijere prije dvije godine Vori je imenovan sportskim direktorom hrvatske rukometne reprezentacije da bi na ovogodišnjem Europskom prvenstvu na kojemu je Hrvatska osvojila srebro bio pomoćnik izbornika Line Červara.

Nije tajna da su Červar i Vori u posebnim odnosima još od starta Vorijeve karijere kada je u Italiji stjecao iskustvo za sve što će postići kasnije. Nije upitno ni da je Červar u jednu ruku mentor Voriju u takvom poslu.

Kako će se Vori snaći na trenerskoj klupi ostaje tek za vidjeti, no nitko mu ne može osporiti veliko iskustvo u rukometnim vodama.

Danas je stao pred medije koji su s nestrpljenjem čekali njegovo prvo medijsko obraćanje nakon preuzimanja nove dužnosti.

Okupljenim novinarima se prvo obratio direktor kluba Vedran Šupuković:

“Igor je legenda kluba i imati će maksimalnu podršku svih nas, a nadam se da će biti dugoročno rješenje da ne predstavljamo novog trenera svakih 7-8 mjeseci. Jedino mi i Nexe branimo nacionalni koeficijent i ne smijemo se više vaditi na slab proračun”, rekao je direktor PPD Zagreba.

Novi trener Igor Vori je zatim dobio riječ: 

“Jako sam sretan i ponosan što dolazim u klub koji mi je dao puno toga. Nadam se da ću sa svojim suradnicima uspjeti mladima prenijeti nešto dobro i da ćemo napraviti najbolji mogući posao za Zagreb i razvoj hrvatskog rukometa. Moja vizija je krvavi rad i nemamo pravo reći da nam je teško. Svima je jasno da se ne može sve promijeniti u mjesec dana, ali sustavnim radom ćemo pokušati PPD Zagreb podići na jedan viši nivo.”

Nakon toga mikrofon su dobili novinari, a najupečatljivija je bila konstatacija kojom je otklonio sumnju da je trenerski posao jedna sasvim drugačija priča od uloge igrača ili sportskog direktora koju je obnašao u reprezentaciji.

“Radio sam dvije godine s našim najboljim trenerom Červarom. Nisam tamo bio figura, pomagao sam i puno sam naučio o odnosu sa igračima i o vođenju utakmice. Ako jedan Filip Jicha može bez iskustva sjesti na klupu Kiela, onda mogu i ja pokušati ovdje”, kazao Vori.


Komentari