OTIŠAO IZ DINAMA I VEĆ GA HVALE! Vatreni se odlično snašao u novom klubu

Foto: Davor Javorovic/PXISELL

Kristijan Jakić, donedavni vezni igrač Dinama, bio je debitant u dresu Hrvatske u pobjedi s 3:0 na Cipru prošlog petka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a igranje za Vatrene donijelo mu je novo veselje nakon što je brzo pronašao svoje mjesto u novom klubu. Jakić je iz Dinama prešao u Eintracht iz Frankfurta, a u Njemačkoj je vrlo brzo privukao pažnju.

Priču 24-godišnjeg hrvatskog veznjaka približio je list Frankfurter Allgemeine Zeitung. Na tom putu, Jakić je vrlo brzo napredovao od igranja za Istru 1961, preko uspješnih nastupa u Dinamu, pa do transfera u bundesligaški klub i prve utakmice u dresu hrvatske reprezentacije.

Kako je taj put izgledao iz njemačke perspektive? List iz Frankfurta sve je opisao riječima ‘božanstveni put’ i dolazak na ‘otok bogova’.

Već se istaknuo u hrvatskom dresu

Jakić je u pobjedi na Cipru dobio priliku u završnici utakmice, Zlatko Dalić uveo ga je u igru u posljednjih šest minuta, no u tom razdoblju stigao je sudjelovati u akciji kod trećeg gola Vatrenih. Pronašao je Josipa Brekala, a Brekalo je u nastavku akcije asistirao strijelcu Marku Livaji.

Hrvatski veznjak time je dao do znanja što Eintracht i Vatreni od njega mogu očekivati u dolazećim utakmicama.

‘Beskompromisni čistač’

Jakić igra u obrambenom dijelu veznog reda, a list iz Frankfurta opisao je što može dati na poziciji koja mu najviše odgovara. Nijemci su opisali donedavnog dinamovca kao beskompromisnog čistača koji igra između obrane i napada.

U momčadi koju s klupe vodi Oliver Glasner, 24-godišnji Hrvat nameće se kao najznačajnije pojačanje u Eintrachtovoj početnoj postavi, piše njemački list u predstavljanju novog veznjaka Vatrenih.

Komentari