OLMO RADI TRANSFER ŽIVOTA, ALI NE U BARCELONU! Transfer zbog kojeg Dinamo trlja ruke!

Foto: Instagram/Dani Olmo
Već se nekoliko prijelaznih rokova piše o interesu Barcelona da u svoje redove dovede Danija Olma, koji je svoju karijeru počeo u katalonskom velikanu. No, sada su isplivale nove informacije vezane za transfer bivšeg dinamovca.

Olmo bi mogao napustiti RB Leipzig u velikom transferu, ali to neće biti kako bi se vratio u klub u kojem je sve počelo prije nego što je otišao u Dinamo. Naime, talijanski novinar i ekspert za nogometne transfere, Nicolo Schira, tvrdi kako bi Olmo uskoro mogao otići put Engleske, točnije – Manchester Cityja.

Pep Guardiola zaljubljen je u španjolsku zvijezdu Leipziga” prenosi Schira pa dodaje kako Olmo s njemačkim klubom ima ugovor do 2024. godine. Iznio je i plan City kojim bi doveli španjolskog veznjaka u Manchester.

Riješiti se jednog, dovesti drugog

Navodno je City spreman prodati Ferrana Torresa i to upravo Barceloni. Xavi je po dolasku u katalonskog diva označio nekoliko igrača koje bi volio vidjeti u crveno-plavom dresu, a Torres je jedan od njih. Schira prenosi da je Torres već sve dogovorio s Kataloncima, ali da se čeka dogovor dvaju klubova.

Novac koji bi zaradili od njegove prodaje, Guardiola bi uložio u transfer Danija Olma, a Nijemci bi tražili oko 75 milijuna eura za usluge španjolskog reprezentativca i miljenika hrvatskih navijača. Dio tog velikog transfera otišao bi i na Maksimir jer je u transferu Olma iz Dinama u RB Leipzig dogovoreno da će hrvatskom prvaku pripasti 20 posto od razlike između svote za koju je prešao u Njemačku, a potom u City.

Ta razlika je 53 milijuna eura, što znači da bi Dinamo zaradio deset i pol milijuna eura ‘ni kriv, ni dužan.’ Olmo ove sezone muku muči s ozljedama, što je plod užasno zahtjevne prošle sezone u kojoj je, nakon obaveza s Leipzigom (Bundesliga, Liga prvaka), igrao za Španjolsku na Euru, a potom i na Olimpijskim igrama. Za Leipzig je nastupio u 67 navrata te je postigao 12 pogodaka i podijelio 14 asistencija.

Za fotku možete staviti neku staru Olmovu u dresu Dinama, ako nemate ništa u bazi javite pa cu vam poslati


Komentari