Mamića i svitu sumnjiči se za izvlačenje 10 mil. eura, EVO KOJI TRANSFERI SU U PITANJU

Facebook

Dinamo je plaćao offshore tvrtkama velik novac za usluge posredovanja pri prodaji, a one uopće nisu pružene.

Zdravko Mamić sa svojom svitom uhićen je u srijedu 18. studenog, po njih je došao USKOK, a sumnjiči ih se za zločinačko udruživanje i zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Preciznije, sumnja se da su u razdoblju od 2004. do 2014. iz GNK Dinama izvukli oko 10 milijuna eura, to jest, 80-ak milijuna kuna i to preko offshore tvrtki.

USKOK je o sada istražiovao velik broj transfera Dinamovih igrača, ali, kako piše Večernji list, u pitanje su dovedeni transferi Eduarda da Silve, Marija Mandžukića, Dejana Loverna, Boška Balabana i Georga Kocha.

S druge strane nova analiza koju je proveo Porezni USKOK, za razliku od dosadašnjih, zaključila je da je riječ o isplatama na osnovi fiktivnih pravnih poslova, piše Jutarnji list. Bolje rečeno, Dinamo je plaćao offshore tvrtkama velik novac za usluge posredovanja pri prodaji, a one uopće nisu pružene. Osim tih usluga posredovanja, porezna je dokumentaciji preuzetoj iz Dinama navodno pronašla ugovore prema kojima su offshore tvrtke preuzimale potraživanja igrača Dinama prema klubu, a ona su također bila nepostojeća.

Među jučer uhićenima nalaze se i vlasnici tih offshore računa, Sandro Stipančić (44) i Igor Krota (47). Kako prenosi 24sata, riječ je o ljudima koji su radili s predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom te bivšom premijerkom Ukrajine, Julijom Timošenko.

>>> TRAŽI SE DAVOR ŠUKER! Brod opet tone, a kapetan je prvi pobjegao

>>> UHIĆENI ZDRAVKO I MARIO MAMIĆ, Vrbanović uhvaćen na Plesu, USKOK pretražuje klub i kuće


Komentari