HTV večeras sprema poslasticu: Hit serija koja će u mnogima pobuditi emociju

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Nakon repriza utakmica hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskih prvenstava u Francuskoj (1998.) i Rusiji (2018.), na HTV- spremaju večeras novu poslasticu.

Na Prvom programu HTV-a od 20 sati kreće dokumentarna serija “Junaci našega doba”.

“U seriji je riječ o prisjećanju na sve ono što je prethodilo i sve ono što se događalo na SP u Rusiji prije dvije godine. Ideja za snimanje ovog dokumentarca došla je iz jednog naslova u francuskom L’Equipeu. Novinar je, naime, tekst uoči finalne utakmice naslovio “Djeca imigranata protiv djece rata”! Pa iako su biografije naših reprezentativaca poznate, vjerujemo da smo u seriji dobili svjedočanstva koja do sada nismo čuli ni vidjeli. Prijavili smo se kao produkcijska kuća na natječaj HRT-a prošle godine i moram zahvaliti ekipi HRT-a koja je gotovo plebiscitarno podržala projekt”, rekao je za Sportske novosti izvršni producent i scenarist serije Ivan Blažičko i posebno naglašava sjajnu suradnju s urednikom projekta u ime HRT-a, Stjepanom Balogom.

“Serija ima pet epizoda, a svaka epizoda traje po 52 minute. I u svakoj se prisjećamo utakmica, te pričamo priče naših igrača. Naravno da nismo u tih pet epizoda mogli uvrstiti sve, ali svi su dobili priliku pričati o događanjima u Rusiji. Kombinirali smo isječke utakmica, priče igrača i kadrove koje smo snimali za vrijeme utakmica širom Hrvatske”, kaže Blažičko dodajući kako je prvotna zamisao bila da serija ide uoči Eura 2020.

“Kako će epizode promicati, siguran sam da da će i kod gledatelja buditi sve više emocija. Ne plačem često, ali kad sam pogledao završnicu četvrte i “kostur” pete epizode, uglavnom sam plakao! Jednostavno, emocija koja se prelijeva s ekrana je prejaka i čudesna”, zaključio je emotivni Blažičko.


Komentari