DADO PRŠO POSLAO BRUTALNU PORUKU KRANJČARU: ‘Ne znam može li još igrati na visokoj razini’

Facebook

“U Škotsku se ne odlazi umiroviti, za ovo moraš biti maksimalno spreman”, komentirao je Dado Pršo.

Posljednjih dana naveliko se špekulira o prelasku Nike Kranjčara iz njujorškog Cosmosa u redove škotskog Rangersa. Kako je klub nakon svega četiri godine od izbacivanja u najniži rang škotskog nogometa uspio izboriti ulazak u najviši rang, očito je kako im trebaju i pojačanja. On ih navodno vide u dvojici veznjaka u poznim nogometnim godinama, jedan je Niko Kranjčar koji je u 33. godini života, a drugi je “bad boy” engleskog nogometa, Joey Barton koji je zagazio u 34. godinu.

Cijelu situaciju komentirao je i legendarni bivši napadač Rangersa i hrvatske nogometne reprezentacije, Dado Pršo. On je baš, u nedavno uskrslom, Rangersu završio karijeru, a tamo je uživao veliku podršku navijača od kojih se oprostio u 32. godini.

Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

“Čudi me interes Rangersa za Niku Kranjčara, uopće ne znam što se s njim događa, nisam niti znao da igra u SAD-u. On je jako talentiran igrač, tu nema dvojbe. Kada je igrao najbolji nogomet bio je u rangu Luke Modrića i Ivana Rakitića, ali danas, ne znam može li još igrati nogomet na vrhunskoj razini, nisam pratio njegovu karijeru posljednjih nekoliko godina, tako da ne želim puno pričati o tome. Jedino što znam je da će morati biti na 100% želi li igrati nogomet u Škotskoj, inače, to neće biti dobra ideja”, komentirao je Pršo navodne napise o prelasku Kranjčara u njegov bivši klub, prenose Sportske novosti.

Slično je, to jest, malo izravnije je komentirao i Joeyja Bartona.

“Koliko godina ima, 34? Je** te! Što on još igra nogomet? Ja sam prestao igrati nogomet s 32 jer je škotska liga bila izrazito zahtjevna. Svi misle da je lako igrati u Škotskoj, ali to nije tako. Da se mene pita, tražio bi igrače od 27 do 29 godina, možda 30, nikako ne starije. Ovdje se ne dolazi umiroviti, za ovo moraš biti maksimalno spreman”, zaključio je.

U SAD-u igra praktički amaterski nogomet

Kako smo već pisali, Kranjčar je nakon mjeseci potrage za novim klubom dobio zeleno svjetlo u New York Cosmosu, odnosno blijedoj kopiji nekada velikog Cosmosa u kojem su igrali Beckenbauer, Pele i Iko Buljan. No, kako klub danas igra u drugoj američkoj ligi gdje je kvaliteta nogometa na gotovo amaterskoj razini, Kranjčaru to i nije prevelik izazov, no, povratak u kvalitetnu nogometnu sredinu mogao bi značiti i renesansu nekada najperspektivnijeg hrvatskog igrača.

>>> GDJE JE TO KRANJČAR DOŠAO? Golovi padaju s centra, vratari lutaju po 16-ercu, teren šaren kao slikovnica (VIDEO)


Komentari