Bivši Vatreni nakon samo mjesec dana napustio NK Dubravu Tim Kabel: Pred njima je već za vikend novi izazov

Foto: NK Dubrava Tim Kabel/Facebook

Samo mjesec dana trebalo je Danijelu Pranjiću da napusti NK Dubravu Tim Kabel. Klub je na svojim stranicama objavio kako su raskinuli suradnju.

Nisu otkrili detalje sporazumnog raskida, ali bivšem nogometnom reprezentativcu poželjeli su sreću u nastavku karijere.

“Klub i trener Danijel Pranjić sporazumno su danas završili suradnju. Zahvaljujemo Danijelu i njegovom stručnom stožeru na radu u proteklih mjesec dana i želimo puno sreće u nastavku karijere. Momčad će do imenovanja novog glavnog trenera voditi treneri mlađih kategorija”, objavili su iz kluba.

Pranjić je svoju igračku karijeru započeo u Orahovici. Igrao je i za NK Osijek i zagrebački Dinamo, a 2004. godine debitirao je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Reprezentativnu karijeru završio je 2015. godine.

Drugoligaš NK Dubrava Tim Kabel iduću utakmicu igra u subotu 14. kolovoza od 17.30 sati protiv NK Rudeša na stadionu “Stjepan Spajić” u Sigetu.

Oglasio se i Danijel Pranjić preko svog Facebook profila.

“Prije nešto više od mjesec dana, odlučio sam prihvatiti ponudu NK Dubrava Tim kabel za šefa stručnog stožera prve ekipe.

Iako sam imao spreman ugovor u jednom ciparskom klubu, donio sam odluku o povratku u Hrvatsku kako bih brže i lakše polagao ispite na Nogometnoj akademiji HNS-a. Također, vođenje ekipe u 2. HNL vidio sam kao dobar korak u izgradnji svoje trenerske karijere.

Iako je plan u Dubravi bio da većina glavnih igrača iz prošle sezone ostaje u kadru, dogodilo se suprotno te smo u pripreme krenuli bez 6-7 ključnih igrača koji su nosili igru i rezultat u prošlom prvenstvu.

S obzirom na skromne financijske mogućnosti, bili smo prisiljeni dio kadra pronaći kroz probne treninge, te smo u prva 2 tjedna priprema na treninzima imali preko 60 igrača. Kroz pripreme smo došli do 25-26 igrača na koje računamo u sezoni koja je pred vratima.

Od prvog razgovora s upravom kluba naglašavao sam da mi je jedino bitno da sam potpuno samostalan u radu i odlučivanju, što mi je i obečano. Pošten i kvalitetan rad moje su jedino mjerilo u odlučivanju o ekipi i to je od prvog dana bilo jasno svim dečkima koji su se došli izboriti za svoje mjesto.

Nikada me nije i nikada me neće zanimati tko se kako zove i preziva, što i koliko ima igrač ili njegov tata. Teren! Mjesto u ekipi zaslužuje se na terenu, ako si najbolji na toj poziciji, igraš. Ako imaš potencijal da napraviš ozbiljne stvari u nogometu, a trebaš vjeru i podršku trenera, igraš.

Stajao sam iza ekipe koju smo izabrali i posložili, bio sam spreman krenuti u prvenstvo s ekipom za koju sam siguran da ima što ponuditi u ozbiljnoj drugoligaškoj konkurenciji ove sezone, te sukladno rezultatu koji postignemo, odgovarati.

Zahvaljujem se svim igračima, mom kompletnom stručnom stožeru koji je odradio vrhunski posao, te svom pomoćnom osoblju oko ekipe. Želim im sretnu i uspješnu sezonu.
Sreću želim i novom treneru koji se odluči doći u klub”, napisao je bivši Vatreni.


Komentari