Mlada atletičarka pokopana u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom: Sljedeće godine trebala se udati

Foto: PMF

Njena smrt ostavila je sve u nevjerici i šoku. Atletičarka Valentina Valjak samo 13 dana nakon što je pobijedila na Plitvičkom polumaratonu iznenada je preminula u 33. godini života u Zagrebu.

Djevojka podrijetlom iz Brezničkog huma preminula je nakon kratke i teške bolesti. Tjedan dana prije smrti proslavila je i 32. rođendan.

Trebala je stati i pred oltar sljedeće godine.

“Dogodine bi bila doktor znanosti. S obzirom na to da su i djed i baka, stric i teta i naši roditelji vezani uz Breznički Hum, a i Valentinina je želja bila da se jednog dana vrati na rodnu grudu svojih roditelja, pokopali su je u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom na ruci”, rekao je Valentinin brat Mario Valjak.

‘Opaka i podmukla bolest nije joj dala nikave šanse’

O Valentini je progovorio i njen trener u Atletskom klubu Zagreb, Igor Čordaš.

“Bio sam joj prvi trener, koji joj je usadio ljubav prema sportu i atletici. Sjećam se kako je krajem devedesetih godina na treninge u OŠ Antuna Mihanovića u Dubravi, uz svog starijeg brata Marija, došla mala simpatična bucmasta djevojčica Valentina.

Opaka podmukla bolest nije joj dala nikakve šanse, čak ni da se bori za svoj život, a Valentina je uvijek bila pravi i istinski borac. Od prvih treninga krasile su je neke osobine koje mi treneri izuzetno cijenimo kod sportaša: predanost, redovitost, motorička inteligencija, velika želja i natjecateljski duh”, napisao je Čordaš.

U Brezničkom humu ostaje neizmjerna tuga, ali i u Zagrebu gdje se i počela baviti atletikom 2001. godine u AK Novi Zagreb. Osim ta dva kluba bila je članica i Zrinjevca i Sljemena. Trenirala je skok u dalj do juniorskog uzrasta, pa je počela trenirati na duge pruge.

Komentari