‘Medalju posvećujem Dubravi i Zagrebu’: Marko Golubić postao zlatni, Hrvatska slavi svjetskog prvaka

Foto: Facebook/Hrvatski taekwondo savez - HTS

Hrvatska je u sjajnoj seriji odličja na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u azerbajdžanskom Bakuu slavila zlato koje je u kategoriji do 74 kilograma osigurao Marko Golubić, 22-godišnji član zagrebačkog Metalca, koji je nakon dolaska do pobjede imao sjajnu poruku. Trud se isplatio, sve je stiglo nakon puno napora dok je sa svojom ekipom gradio put prema svjetskom naslovu.

RAZBILE KONKURENCIJU: Hrvatske kuglačice na tronu, srušen i svjetski rekord

Golubić je u finalu u Bakuu svladao Srbina Stefana Takova, uzvrativši mu za poraz u prošlogodišnjem četvrtfinalu SP-a u meksičkoj Guadalajari, a nakon dolaska do pobjede i zlatnog odličja, emocije su bile jake.

“Čudo božje. Danas je bio moj dan. Za ovo smo trenirali zadnja dva-tri mjeseca po četiri treninga na dan i kad-tad je trebala doći ta velika medalja”, rekao je Golubić pred kamerama nakon dolaska do zlata.

“Nakon pehova na zadnja tri velika turnira kada sam gubio za medalju, znao sam da sam veliki potencijal i talent, da će se kad-tad naplatiti”, dodao je mladi zagrebački i hrvatski adut.

Čudo iz Zagreba: Marko Golubić postao je svjetski prvak

“Jako sam ponosan na sebe, na svoj tim, na svoju obitelj. Posvećujem medalji Dubravi, Zagrebu, svim mojima koji su bili uz mene”, istaknuo je Golubić koji će se u domovinu i u svoj grad vratiti nakon najvećeg uspjeha u karijeri.

Podsjetimo, ranije su na ovom SP-u odličja donosili članovi splitskog Marjana, sa zlatom Lene Stojković, srebrom Ivana Šapine te broncama Matee Jelić i Brune Duvančić. Slavilo se nakon toga i u Zagrebu, a sve je osigurao sjajni 22-godišnjak.


Komentari