RAZBILE KONKURENCIJU: Hrvatske kuglačice na tronu, srušen i svjetski rekord

Foto: Hrvatski kuglaški savez

Posljednjeg dana natjecanja na XV. Svjetskom prvenstvu mlađih juniora U18 u kuglanju, odlične su bile Paula Polanšćak i Sara Pejak s ukupno 2 zlatne, jednom srebrnom medaljom i jednim Svjetskim rekordom.

Sara je osvojila zlato u pojedinačnoj konkurenciji sa 604 srušena čunja, dok je sa samo 2 čunja manje Paula bila srebrna, srušivši 602.

Odlična Paula u kombinaciji gdje se zbraja ekipni i pojedinačni nastup od samog je početka sa 655 srušena čunja pokazala odličnu igru koju je nastavila i dalje tijekom natjecanja. S ukupno 1257 srušena čunja, oborila je Svjetski rekord u kombinaciji, te se upisala na listu najboljih.

Kod mlađih juniora u pojedinačnoj konkurenciji nastupili su i Karlo Petranović koji je natjecanje završio na 18. i Matej Mrle na 19. mjestu.

U poretku nacija, Hrvatska je bila srebrna, zlatni su bili Nijemci, dok je bronca pripala Česima.

Na XV. Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore U18 naši cure i dečki osvoji su 2 zlatne (pojedinačno i kombinacija), 2 srebrne (pojedinačno i ekipno cure) i 2 brončane medalje (tandemi cure i dečki).


Naše cure Sara Pejak i Paula Polanšćak u tandemu (1×30) srušile su 10 godina star svjetski rekord koji je sada 174 čunja, a Paula Polanšćak u kombinaciji (2×120) srušila je 6 godina stari rekord koji je sada 1257 čunja.


Komentari