MAMIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA! Uoči senzacije na Maksimiru, trener priznao kako je Krasnodar opasna ekipa

FOTO: gnkdinamo.hr

Nakon što su u Krasnodaru pobijedili s 3-2, nogometaši Dinama korak su do drugog plasmana u osminu finala Europske lige u posljednje tri sezone.

“Modri” su čak 49 godina čekali na “europsko proljeće”, a sada drugi put u posljednje tri sezone mogu i do osmine finala.

Prije dvije godine Dinamo je u 16-ini finala Europske lige izbacio Viktoriju Plzen, a potom u osmini finala ispao od Benfice. Ove sezone prva “proljetna” prepreka je ruski Krasnodar, a Dinamo je iz hladne Rusije donio pobjedu 3-2.

“Približava se velika i važna utakmica. U prvoj smo napravili odličan rezultat, ali u uzvratu moramo biti još koncentriraniji i efikasniji, još kompaktniji jer je to jedini put da potvrdimo rezultat iz prve utakmice,” kazao je Dinamov trener Zoran Mamić na službenoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta. Mamić je istaknuo kako se u momčadi osjeća veliko samopouzdanje i vjera u svoje mogućnosti.

“Osjeća se veliko samopouzdanje i vjera u svoje mogućnosti, igrači to pokazuju na terenu. Imamo dobar gard i govor tijela, imamo vjeru s pokrićem. Ova ekipa može puno, može još više,” dodao je Mamić.

Premda je hrvatski prvak u Rusiji slavio sa 3-2, Mamić je istaknuo kako neće braniti rezultat iz prve utakmice već će igrati na pobjedu.

“Dinamo nije ekipa koja će se braniti, mi želimo dobiti utakmicu kao što smo željeli dobiti i u Krasnodaru. Samo s takvom idejom u glavi možemo doći do dobrog rezultata i plasmana dalje.” Dodao je i kako očekuje i napadačku igru ruskog sastava.

“Krasnodar teško može primijeniti pristup igri. I u prvoj utakmici igrao je napadački, u završnici su dolazili s puno igrača. Očekujem da će tako igrati i u Zagrebu, ali s većim motivom.

Najviše problema Dinamovoj obrani u Rusiji zadavao je švedski napadač Marcus Berga.

“Moramo mu smanjiti prostor, biti stalno uz njega, zaustaviti protok lopte. Ali nije Berg jedini opasan igrač, Krasnodar ima još dobrih igrača. Moramo im suziti prostor da mogu nešto napraviti.”

Naglasio je kako su igrači svjesni važnosti i atraktivnosti utakmice i nije ima potreban nikakav drugi motiv.

“O tome ne treba govoriti, ne treba posebne motivacije. Svi su svjesni važnosti i atraktivnosti utakmice. Međutim, svi smo svjesni da smo napravili tek pola posla. Svjesni smo težine zadatka koji nas čeka. Imali smo kvalitetno vrijeme da se pripremimo za utakmicu i vjerujem kako ćemo to sutra pokazati,” zaključio je Mamić kazavši kako ima slatke brige oko sastava.

“Osim Franjića i Moharramija svi su zdravi i spremni. Meni je to privilegija, ali i glavobolja izabrati one koji će sutra nastupiti,” istaknuo je Mamić.

Dinamov kapetan Arijan Ademi je naglasio kako “Modri imaju dobar rezultat iz prve utakmice, ali da to ništa ne znači”.

“U četvrtak moramo biti još bolji ako želimo prići,” kazao je dodavši: “Prije svega moramo popraviti realizaciju, imali smo dosta prilika koje nismo zabili. Moramo igrati još čvršće i jače. Krasnodar je opasna ekipa koja ima odlične individualce koji su u stanju svašta napraviti. Moramo biti spremni i znati im odgovoriti.”

Dinamo između utakmica s Krasnodarom nije igrao u Prvoj HNL jer je derbi s Hajdukom odgođen zbog ulaska koronavirusa na Poljud. Tako su “Modri” dobili tjedan dana mira za pripreme.

“Teško je reći što je bolje, utakmica svaka tri dana ili pauza od tjedan dana. Vidjet ćemo sutra. Odmorili smo se, dobro smo trenirali i očekujem da ćemo sutra biti pravi.” Ademi je dodao kako su “Modri” ulaskom u “europsko proljeće” ispunili očekivanja javnosti, no vjeruje kako ova momčad može još dalje.

Mislim da možemo puno i daleko. Mislim da ova ekipa još nije ispunila sva očekivanja,” poručio je kapetan hrvatskog prvaka.


Komentari