Loš početak za hrvatske malonogometaše u Rumunjskoj: ‘Nadigrali su nas. Ovo nam je škola…’

Foto: Hrvatska malonogmetna reprezentacija

Hrvatski malonogometaši loše su započeli Kontinentalni kup u rumunjskom gradu Iasi. Izgubili su protiv favoriziranih Rumunja rezultatom 4:1. No, druga je utakmica ipak završila remijem.

Iako su naši malonogometaši poveli u 11. minuti preko Đipala, u nastavku Rumunji
preokreću rezultat u svoju korist. Vratar Andrija Budimir imao je pune ruke posla te se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

”Možemo čestitati Rumunjskoj na zasluženoj pobjedi. Nadigrali su nas, pogotovo u drugom
poluvremenu. Dosta je do izražaja došlo njihovo iskustvo. Kod nas je puno novih igrača, stvorio se određeni pritisak i mislim da je to normalno. No, vjerujem da će to već biti bolje u narednim utakmicama.” rekao je izbornik Željko Ostrman te nastavio:

”Ovo nam je dobra škola za dalje. Moramo biti više opasniji po protivnički gol, uputiti više udaraca i mislim da će onda biti puno bolje. Kod Rumunja se vidi da već igraju dugi niz godina zajedno, a mi smo imali tek nekoliko treninga. Sigurno je da ćemo izvući pouke iz ovog poraza”.

Foto: Hrvatska malonogmetna reprezentacija

Siniši Đipalu bila je ovo debitantska utakmica u kojoj je zabio svoj prvi gol za reprezentaciju.

”Sretan sam radi prvoga gola, ali naravno, nezadovoljan sam rezultatom. Rumunji su nas dobili na iskustvo, ali ja se nadam da će svakom utakmicom biti sve bolje. Čast mi je biti u kadru reprezentacije. Sve je sjajno ovdje, od puta, do smještaja i turnira. Atmosfera je super, jedva čekam sljedeću utakmicu i nadam se da ćemo doći do prve pobjede”, rekao je Đipalo.

Na susret s Rumunjima osvrnuo se i spomenuti vratar Andrija Budimir, kojemu je ovo također bila prva službena utakmica u hrvatskom dresu.

”Rumunjima smo u obrani dali previše prostora za udarce tako da sam imao dosta posla.  Za ubuduće moramo svakako poboljšati tu obranu, da se više ne dovodimo do ovakvih situacija. ”, rekao je Budimir te
nadodao:

”Izgubili jesmo, ali dali smo sigurno sve od sebe. Znam da moramo i možemo bolje”.

Naši reprezentativci drugu utakmicu na ovome prestižnom Kupu odigrali su svoj drugi susret jutros u 9:00 sati protiv Moldavije, četvrtoplasirane momčadi s posljednjeg Socca svjetskog prvenstva u malom nogometu. Utakmica je završila rezultatom 3:3, a strijelci za Hrvatsku bili su Zeko, Mišerda te Milanko. Hrvatska će na teren ponovno večeras kada igra protiv Bugarske u 20:30 sati, a utakmica će se moći pratiti uživo u programu Sportske televizije.


Komentari