Kapetani HNL-a izabrali Dinamova napadača za najboljeg nogometaša godine

Dinamo Zagreb (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Zanimljiva je to, a već i tradicionalna anketa. Za najboljeg igrača u sezoni glasuju kapetani momčadi. Pa je tako napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković proglašen najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među kapetanima hrvatskih prvoligaša. Inače, to je 17. godinu zaredom.

Naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Petković je ponio sa 74 bodova, 16 više od drugoplasiranog klupskog suigrača Španjolca Danija Olma, dok je treći bio Hajdukov veznjak Mijo Caktaš sa 30 bodova. Četvrto mjesto je zauzeo Dinamov vratar Dominik Livaković, a zatim slijede Kristijan Lovrić (Gorica), Mislav Oršić (Dinamo), Franko Andrijašević (Rijeka)…

“Ponosan sam na ovu nagradu jer kada te izaberu protivnički kapetani to je možda najvrjednija nagrada koju možeš dobiti. To je potvrda da radiš stvari kako treba,” kazao je Petković dodavši: “Pogledao sam popis igrača koji su osvajali ovu nagradu prije mene, sve su to velika imena. Međutim, ne opterećujem se time.”

“Debitirao sam u reprezentaciji, zabio sam pogodak u važnoj utakmici protiv Slovačke, zabio sam gol u Ligi prvaka. Jako puno toga dobroga mi se dogodilo u 2019. godini i teško mi je izdvojiti neki poseban trenutak,” kazao je Petković dodavši: “Nadam se da će iduća godina biti još bolja. Nastavljam raditi maksimalno, neću se zadovoljiti s individualnim nagradama. Uvijek u životu težim da budem bolji iz dana u dan i vjerujem da iduća godina može biti još bolja”, rekao je Petković.

Zahvalio se i Dinamu. “Dolazak u Dinamo bila je prekretnica u mojem životu i karijeri. Po nekima je to bio korak unazad, ali shvatio sam da moram nešto promijeniti, znao sam da u Italiji više ne ide,” kazao je.

Osvrnuo se i na svoju budućnost u modrom klubu. “Želja svakog igrača je završiti u nekom svjetskom top-klubu, ali nemam nikakve informacije o tome. Lijepo mi je u Dinamu, ovdje su mi obitelj i prijatelji i nemam razloga za odlazak,” rekao je Petković.

Tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova Hrvatske Telekom Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2019. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda.

Trofej je pobjedniku predao novinar tportala i idejni začetnik ove akcije, Silvijo Škrlec, a prije Petkovića ovaj trofej osvajali su i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Dani Olmo, Leon Benko, Andrej Kramarić itd.


Komentari