Hrvatske svjetske igre na ljeto u Zagreb dovode 1000 sudionika iz 30 zemalja

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Najveće amatersko sportsko natjecanje koje okuplja Hrvatice i Hrvate u Lijepoj našoj i izvan nje “V. Hrvatske svjetske igre” bile su tema konferencije za novinare na kojoj su između ostalih govorili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo, javlja Radio Sljeme.

Od 21. do 25. srpnja u Zagrebu će se nakon Zadra po treći puta okupiti više od 1.000 sudionica i sudionika te gostiju koji će se na Trg bana Josipa Jelaćića doći iz čitavog svijeta.

“Ovaj jedinstveni sportsko zabavni projekt koji se održava u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatskog svjetskog kongresa pomaže mladima da bolje upoznaju stari kraj iz kojih dolaze njihovi djedovi ili roditelji. Tko sve može nastupiti i u kojim sportskim disciplinama”, rekao je ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara Vinko Sabljo

“Što se dobnih skupina tiče liste prijava biti će od 7 do 100 godina. Svakako ćemo prilagoditi skupine kako bi svi zainteresirani bili zadovoljni. Što se sportova tiče sigurno će se gledati utakmice iz nogometa, košerke, rukometa, tenisa, stolnog tenisa i tenisa te šaha. Očekujem da će se satnica pripremiti u 15 do 18 sportova”, kaže Sabljo.

I ovaj dolazak mladih iz preko 30 zemalja i SAD-a sigurno će još više osnažiti neraskidivu vezu između dijaspore i Lijepe naše, istaknuto je na konferenciji.


Komentari