HRVATSKA – DANSKA 2:1 Sjajni Vatreni za veliku pobjedu i korak do final foura!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska reprezentacija od 20:45 na Maksimiru dočekuje Dansku u susretu petog, pretposljednjeg kola Lige nacija. Hrvatska se bori za prvo mjesto u skupini i odlazak na finale turnira u lipnju, a najveći konkurent upravo je Danska, koja trenutno ima dva boda više. U zadnjem kolu će Hrvatska gostovati u Austriji, a Danska dočekati Francusku.

Pobjeda Hrvatske

Pogotke su za Hrvatsku dali Borna Sosa (49) i Lovro Majer (79), a za Dansku Christian Eriksen (77). Hrvatska je time osigurala ostanak u najjačem razredu Lige nacija, a po prvi puta u povijesti plasirat će se na završni turnir ukoliko u nedjelju u Beču svlada Austriju ili ukoliko Danska ne pobijedi Francusku.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Također, Hrvatska će s ovom pobjedom biti u prvoj jakosnoj skupini kvalifikacija za EURO 2024. Hrvatska je uspjela doći i do treće pobjede u ovogodišnjoj Ligi nacija, a na zagrebačkome Maksimiru je pala vrlo jaka Danska. Izabranici Zlatka Dalića su trijumf zaslužili furioznom igrom u drugom dijelu, pogotovu u prvom dijelu drugog dijela, kada su posve nadigrali Dance, no ne i nokautirali. Genijalni Eriksen je izjednačio, no samo dvije minute kasnije Lovro Majer donosi pobjedu i osigurava Hrvatskoj šansu za povijesni uspjeh – plasman na Final Four Lige nacija.

Stigli sastavi!

Stigao je i sastav večerašnjeg ogleda Vatrenih, a evo kako je to zamislio izbornik Zlatko Dalić:

Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić

Što se pak tiče Danske, izbornik Kasper Hjulmand svoju močad posložio je ovako:

Schmeichel – Christensen, Kjaer, Andersen – Wass, Delaney, Hojbjerg, Maehle – Eriksen – Skov Olsen, Braithwaite

Po pobjedu u novim dresovima!

Hrvatska i danska reprezentacija će u večerašnjem susretu Lige nacija predstaviti nove dresove u kojima će zaigrati na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Katru. “Vatreni” će zaigrati u svom prvom dresu s legendarnim kvadratićima, dok će Danci zaigrati u gostujućem crnom dresu.

“Magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu, a novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju. Također, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na pričuvnom dresu, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima,” izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić.

Prva garnitura hrvatskog dresa inspirirana je temom vatrenog srca, a riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomjerno posloženi, donose pravo osvježenje, a na bijeloj površini središnjeg dijela dresa, uz plavi Nikeov logo, i dalje se ističe grb Hrvatskog nogometnog saveza.


Komentari