Europska prvakinja vratila se u Zagreb, Tomašević poručio: ‘Idući doček je nakon Pariza’

Tomislav Tomasevic, Sandra Elkasevic. (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Sandra Elkasević ex. Perković u subotu navečer je po sedmi put postala prvakinja Europe i tako nastavila pisati povijest atletike. Naime, nitko u povijesti nije uspio osvojiti sedam zlata u nizu.

U rodni grad vratila se u ponedjeljak kasno navečer iz Rima letom do aerodroma Franjo Tuđman, a tamo su je u VIP salonu dočekao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, obitelj, prijatelji i novinari. 

“U ime osobno i Grada Zagreba čestitam Sandri na odličnom rezultatu na Europskom prvenstvu u Rimu. Ona je probila sve moguće granice i sedmi put osvojila zlato, prva u povijesti europskih prvenstva. Najveće čestitke, cijeli Zagreb ponosan je na tvoje rezultate i ovo su jako dobre najave onoga što ćeš, vjerujem, napraviti na Olimpijskim igrama u Parizu” poručio je zagrebački gradonačelnik.

Sada Pariz

Sandra je poručila: “Hvala mom timu što smo se svi slagali kao jedno i što je došla ta sedma zlatna medalja na sedmom EP-u. Velika pobjeda i veliki vjetar u leđa, pogotovo nakon prošle godine i Svjetskog prvenstva u Budimpešti. I za to sam se spremila unatoč ozljedi, ali sam došla kući bez medalje, što je na meni ostavilo psihičku i fizičku traumu. Uspjela sam je prebroditi ovim zlatom.”

Nakon toga je rekla: “Ponosna sam što sam dio ove delegacije, čak 17 članova uspjelo je ispuniti normu i napraviti sjajne rezultate. Ovo je neki novi početak hrvatske atletike, Grad Zagreb i RH treba prepoznati to i ulagati u nas, kako u nas već postojeće poput Filipa, Matee ili mene koji su osvajali medalje na prethodnim natjecanjima, tako i one koji tek dolaze. Hrvatska atletika na dobrom je putu i zahvaljujem gradonačelniku što nas je dočekao. Lijepo je biti u ovim odajama i nadam se da je ovo dobra najava za Olimpijske igre u Parizu. Još puno atletičara ima šansu ispuniti tu normu. Veselim se nastupu kao dio naše najbrojnije reprezentacije na OI.”


Gradonačelnik Tomašević je nakon toga dodao: “Idući je doček nakon Olimpijskih igara”, a Sandra je na to dodala: “Ako Bog da.” Perković na igrama ima dva zlata iu Londona i Rija, a u Tokiju je bila četvrta.

Nekad omiljenog Hrvata danas mnogi ne bi prepoznali: ‘Tri puta sam se borio za život’


Komentari