Nekad omiljenog Hrvata danas mnogi ne bi prepoznali: ‘Tri puta sam se borio za život’

Ivan Klasnić. (Foto: Ante Cizmic/CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija smjestila se u Neuruppinu, gradiću u kojem ima svoj kamp za vrijeme Europskog prvenstva u Njemačkoj. Danas su pred medije izašli  standardni stoper Josip Šutalo te Nikola Vlašić.

Na kraju konferencije za medije dogodilo se i jedan ranije nenajavljeni istup pred novinarima, dolazak Ivana Klasnića, nekadašnjeg napadača Vatrenih, koji je za vrijeme Eura ambasador hrvatske reprezentacije u zemlji u kojoj je rođen, u Hamburgu, a u Njemačkoj je ostavio veliki trag u klupskoj karijeri.

“Ovdje će nas podržati puno hrvatskih navijača, mogao bi to biti zabavan Euro, a nadam se da će Hrvatska ostvariti pravi rezultat”, kazao je Klasnić, ovog puta u posebnoj i za njega drugačijoj ulozi s Vatrenima.

“Do sada posljednjih godina smo više napravili na SP-u nego na EP-u, ali ovdje će biti više Hrvata na stadionu, moramo pokazati da smo pravi, možemo u drugi krug, a onda ćemo vidjeti”, dodao je Klasnić.

Ivan Klasnić.
(Foto: Ante Cizmic/CROPIX)
Ivan Klasnić.
(Foto: Ante Cizmic/CROPIX)

Životna borba

Ivan Klasnić vodio je veliku životnu borbu s bolešću. Dijagnoza zatajenja rada bubrega koncem 2006. promijenila život ovog sportaša.

Ivan je tri puta bio na transplantaciji bubrega, a prije dvije godine dobio je sudsku bitku protiv liječnika Werdera, kojeg je tužio jer nisu prepoznali njegove probleme s bubrezima, koji su se pojavili dok je igrao za njemački klub. Da su na vrijeme reagirali, vjerojatno bi izbjegao zdravstvene komplikacije koje su uslijedile.


“Ja sam se borio za život ne samo jednom, nego tri puta. Nije moja bolest toliko jaka, trebalo se naći donera za transplataciju. Drugo, moja pozitiva dolazi iz srca, imam dvije kćeri i moram biti pozitivan jer one svaki dan uče od mene. Treće, ako ne bih bio pozitivan, možda bih bio tužan i ležao u krevetu, ne bih mogao igrati nogomet, a to ne želim”, rekao je u jednom od medijskih istupa za portal Direktno.hr ove godine.

 Ambasador reprezentacije

Krajem prošle godine dogovorena je suradnja s HNS-om da Klasnić bude ambasador na predstojećem Euru:

“Zvao me Kustić preko Olića dok su bili u Hamburgu. Ideja je bila da budem ambasador hrvatske reprezentacije za Euro, znaju da pričam njemački, da  znam sve stadione tamo”.

“Prvo mi je presađen bubreg od majke, ona je bila prvi donor. To je bilo u siječnju 2007., da bi nakon 8 mjeseci, budući da mi je organizam odbacio taj bubreg, slijedila druga transplantacija. Tada je donor bio otac. Treći je od neke žene koja je preminula i tako sam dobio bubreg, ne znam tko je ona, znam samo da je bila dvije godine starija od mene kada je preminula “, otkrio je Klasnić.

Ivan Klasnić.
(Foto: Ante Cizmic/CROPIX)
Ivan Klasnić.
(Foto: Ante Cizmic/CROPIX)


Komentari