EGIPAT JE PAO: Kauboji su u četvrtfinalu, ali protiv Španjolske ne smije biti ‘crnih rupa’

Facebook/ Rukomet-France 2017

Kauboji su izborili svoje mjestu među osam najboljh na svijetu.

U nedjelju je odigrana utakmica osmine finala u kojem su se Hrvati borili s Egipćanima. Nakon prvog, eksplozivnog poluvremena stiglo je drugo s kojim smo nešto manje oduševljeni, ali idemo po redu.

Prvo poluvrijeme protiv Faraona vjerojatno je najbolji rukomet koji smo dosad vidjeli od Kauboja u Francuskog. Babić je stavrno “pogodio u sridu” zamjenom golmana, Pešić je u prvih pola sata upisao sedam obrana, a “skinuo” je i jedan sedmerac. Ipak, sam početak nije izgledao obećavajuće,  sve do osme minute Egipćani su našim dečkima bili za petama. U narednih deset minuta sve se okrenulo, a Kauboji kao da su se probudili, stigli su do razlike od pet golova.

U prvom poluvremenu je, osim Pešića, zasjao i Zlatko Horvat koji jednostavno nije mogao promašiti. Egipatsku mežu on je “probušio” čak 5 puta, od ukupno 13 golova koji su sjevnuli s naše strane.


Iako zdrava logika nalaže da bi nam odmor trebao pomoći, Kauboji kao da su ispali iz toka, na paket se vratila neka druga momčad koja je sve više sličila onoj koja je igrala s Njemačkom. Nismo sigurni što se to dogodilo, možda su se jednostavno preračunali i zaključili da je šest razlike s kojima su otišli na odmor dovoljno da potraje do kraja.

Napadi su nam naprosto bili loše organizirani, obrana se još nekako držala, ali i ona egipatska digla se na višu razinu, naime, njihov vratar Shahin obranio je 7 od 9 šuteva. U tom periodu stvorila se crna rupa koja nas je usisala protiv Nijemaca, čak 11 minuta dečki nisu uspjeli zabiti. Tako nešto se ne smije dogoditi protiv Španjolske, osim ako ne žele da im uruče karte za povratak u Lijepu našu.

U nekoliko minuta Faraoni su sa sedam golova zaostatka došli do samo dva, to je očito “pljusnulo” Cindrića posred lica, što mu je i trebalo, raspucao se, a probudio se ponovo i Pešić. U dva poluvremena kao da su igrale dvije različite momčadi, ali čini se da je sreća ipak na našoj strani jer i kada igramo loše (a dugoj polovici je tako bilo), pobjeđujemo.

Sljedeći na rasporedu je susret sa Španjolcima u utorak u 20.45 sati.

Komentari