SUZE DINAMOVACA NAKON PORAZA! Livaković: ‘Moramo biti ponosni na nas’

Foto: Screenshot

Nogometaši Dinama ostali bez plasmana u četvrtfinale Europske lige nakon što su poraženi u produžetku uzvratnog dvoboja protiv Benfice u Lisabonu sa 3:0 jer je domaća momčad u osnovnih 90 minuta pogotkom Jonasa poništila prednost Dinama iz Maksimira.

Nakon utakmice igrači Dinama objasnili su što se dogodilo.

“Bilo je jako intenzivno. Žao mi je prvog gola što smo primili, bilo je to iz naše greške. Rekli smo da je vrlo važno sve pokriti. Nismo iskoristili naše prilike, znali smo da će biti ovako teško. Nemamo se na kraju čega sramiti imali smo stvarno lijepu godinu u Europi. Moram se zahvaliti ekipi, dali su sve od sebe. Sljedeće godine ćemo opet pokušati. Naravno da boli, ali napravili smo nešto predivno za klub i Hrvatsku”, rekao je stoper Dilaver.

“Vezni red nam je skroz mlad, drugi gol je nastao baš iz toga. Na takvim greškama se uči i ne smije tu pasti koncentracij. Mladi su igrači… Hvala navijačima, Hrvatskoj koja je uživala s nama. Ovo je jako lijep osjećaj. Hvala vam svima, bilo je ovo zaista fantastično iskustvo”, rekao je Dilaver.

Potom se javio Livaković, koji je bio nemoćan kod golova, a ranije je spašavao čuda.

“Bila je stvarno teška utakmica, branili smo se grčevito, golovi su nas pokolebali. Moramo biti ponosni na nas, sada moramo tako nastaviti i opet probati ponoviti ovakav uspjeh”, započeo je vratar.

“Ne bih rekao da je falilo fizikalije, znamo koliko smo takvih utakmica pobijedili. Nije da nismo htjeli, željeli smo zabiti taj pogodak, ali nije išlo… Nemamo se čega sramiti, idemo se okrenuti HNL-u i Kupu, uzeti oba trofeja. I ova osmina finala za nas je kao trofej”, rekao je Livaković.

Rrahmani kaže da su dali sve od sebe.

“Dali smo sve od sebe u 90 minuta, primili smo zaista bezvezan gol, ali to je nogomet. Svi smo dali sve od sebe i zadovoljan sam sa svim igračima. Naravno da sam ponosan da smo stigli do ovdje. Imali smo nekoliko kontri i polukontri, nismo završili kako smo to htjeli. Idemo dalje”, kazao je branič.

“Ja sam kao i svi ostali dao sve od sebe i mogu reći da smo svi dali 120 posto od sebe. Probao sam igrati što više u fazi napada, ali nisam stigao jer sam se morao posvetiti obrani. Benfica je odlična momčad, imaju top-igrače koji vrijede puste milijune. To su pokazali i danas. Mi smo ih neutralizirali, nedostajalo nam je malo sreće. Vidjeli ste i u produžetku, imali smo dvije sjajne prilike. Kad ne zabiješ onda primiš pogodak…Do kraja smo vjerovali da ćemo proći dalje”, rekao je Rrahmani.

Petković je objasnio situaciju sa sucem i nedosuđenim penalom.

“Odigrali smo relativno defanzivno utakmicu. Bilo je par situacija koje su presudile. Želim razmišljati o stvarima kojima ja mogu popraviti. Na suca ne možemo utjecati. To je bio penal, ali trebamo se vaditi na takve stvari, možda bi nam to pomoglo jako puno da je bio dosuđen penal.”

Stojanović koji je dobio crveni karton u 104. minuti kaže kako su zaslužili više.

“Šteta, ostavili smo srce na terenu. Jako nam je žao, mislim da smo zaslužili više. Nemamo šta, idemo dalje, treba dalje ići podugnutom glavom.”

Gavranović je objasnio kako nisu više imali snage.

Mario Gavranović: “Od početka utakmice Benfica je dosta pritiska radila na našu obranu, ali jako dobro smo to iskontrolirali. Prvo poluvrijeme se ne mogu sjetiti situacije gdje su bili opasni pred našim golom. U nastavku su uveli neke svoje najbolje igrače. Pogotovo Jonasa, koji nam je na jako malom prostoru uspio zabiti gol. U produžecima smo mogli bolje reagirati i bolje stajati u obrani. Dosta smo se potrošili. Na kraju više nije bilo snage, Benfica je bila agresivnija. Bili su bolji i treba im čestitati na tome. Nama ostaje žal za nekim šansama koje nismo iskoristili nakon kojih, da jesmo, bi rezultat na kraju bio drugačiji.”

Šitum je okarakterizirao Benficu kao jako dobru momčad.

“Jako nam je žao. U prvom dijelu nisu imali nikakve šanse, u drugom dijelu su bili bolji, ubrzali su ritam. Jedna jako dobra ekipa, uspjeli smo stvoriti nekoliko šansi, ali naš se put ovdje završava.”


Komentari