Članovi Dinama dobivaju pisamca na kućnu adresu: evo što klub traži od njih

Nedugo nakon što se Tomislav Svetina izrugivao članovima inicijative “Dinamo to smo mi” i gradskom zastupniku Krešimiru Kartelu, koji su ga upozoravali da je nedostatak OIB – a članova GNK Dinamo problem; iz Središnjeg državnog ureda za šport stigla je obavijest da je pokušaj privatizacije Dinama zaustavljen, zbog “neusklađenosti s odredbama Zakona o udrugama”.

Podsjetimo, Svetina je prilično cinično tada odgovarao na Kartelove prozivke, no, kako se kasnije ispostavilo, udario je glavom o zid, a Uprava Dinama sada se svim silama trudi prikupiti sporni OIB od članova.

Tako ovih dana članovima GNK Dinamo iz kluba šalju pisamca putem kojih ih mole da “u najkraćem mogućem roku dostave svoj OIB”.

Na 14. sjednici Gradske skupštine čak dvije točke o Dinamu

Inače, u ponedjeljak na nastavku 14. sjednice Gradske skupštine naći će se čak dvije točke o GNK Dinamu, jedna upućena iz redova Neovisnih za Hrvatsku, a druga od strane oporbe.

U Prijedlogu zaključka koji potpisuju Neovisni za Hrvatsku stoji da se Gradska skupština protivi preoblikovanju Dinama sve dok Dinamo ne raspiše transparentne izbore u skladu sa svim pozitivnim propisima.

Oporbeni klubovi zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba – Klub zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska, Klub zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a, Klub zastupnika Lijevog bloka te Klub zastupnika Glasa i HSU-a – na dnevni red su uvrstili prijedlog zaključka kojim bi Skupština izrazila protivljenje privatizaciji Dinama prije provedbe potpuno demokratskih i transparentnih izbora, te prije ispunjenja zakonskih uvjeta za utvrđivanje objektivne vrijednosti kluba i štete nastale zbog potencijalnih nezakonitih radnji.

Zaključkom bi se Gradska skupština usprotivila i davanju suglasnosti Dinamu za korištenje Gradskog stadiona “Maksimir” za potrebe preoblikovanja dok se spomenuti uvjeti ne ispune.

Budući da Neovisni za Hrvatsku smatraju spornim izuzimanje stadiona iz privatizacijskog elaborata te imaju svoj prijedlog zaključka, oporbu po ovom pitanju neće podržati.

“Nećemo ih podržati jer mi imamo svoj prijedlog zaključka u koji se, spletom nesretnih okolnosti, u zadnji čas, pet minuta prije glasovanja i mimo svih dogovora, uključila oporba; SDP, Tomašević i Rada Borić. Njihov prijedlog potpuno je neprihvatljiv. Oni ga koriste za političku promociju, a s Dinamom pri tome imaju veze kao vi i ja s Lujem 14. Tri minute prije glasovanja o našem prijedlogu počeli su petljati s amandmanima. Cijela ova priča nema veze s Dinamom već s odnosima političkih snaga te s mojim političkim ‘prijateljima’ iz dijela kulturnog miljea koji teško podnose činjenicu da je pročelnica za kulturu postala članica našeg kluba Ana Lederer. Uršu Raukar i Vilima Matulu ne zanima Dinamo, već nešto sasvim drugo čemu smo mi iz Neovisnih prepreka. Otud nezadovoljstvo i stvaranje zablude u javnosti miješanjem krušaka i jabuka, objasnio je Hasanbegović za Zagreb.info.

Udarac za vodstvo GNK Dinama! Ništa od privatizacije


Komentari