Udarac za vodstvo GNK Dinama! Ništa od privatizacije

screenshot/youtube

Iz Središnjeg državnog ureda za šport stigla je obavijest da je pokušaj privatizacije Dinama zaustavljen, zbog “neusklađenosti s odredbama Zakona o udrugama”.

Ova vijest, očekivano, najviše je veselja izazvala kod udruge “Dinamo – to smo mi” koja je pokrenula inicijativu da se proces privatizacije zaustavi, a kako najavljuju, na ovome neće stati. S borbom idu do kraja, sve dok Uprava GNK Dinamo ne raspiše transparentne izbore.

“Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove je na sjednici održanoj 22. svibnja 2018. godine odlučilo uskratiti suglasnost na Elaborat o preoblikovanju Građanskog nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba.

Razlog uskraćivanja suglasnosti proizlazi iz činjenice da je Povjerenstvo utvrdilo da popis članova Kluba nije usklađen s odredbama članka 12. stavka 4. Zakona o udrugama, a koji je sastavni dio Elaborata, a što po ocjeni Povjerenstva predstavlja neusklađenost s prisilnopravnim propisom pri čemu se Povjerenstvo konzultiralo i s odgovornim državnim tijelima i nadležnim regulatorom.

Napominjemo kako Klub može u svakom trenutku u kojem otkloni utvrđenu neusklađenost Povjerenstvu ponovno uputiti Elaborat u kojem će biti uvažene sve primjedbe Povjerenstva do sada iznesene u postupku dragovoljnog preoblikovanja, no s financijskim izvješćima i izvješćem ovlaštenog revizora koje će uvažiti protek vremena te poslovne događaje nastale do dana podnošenja predmetnog Elaborata”

S priopćenjem se oglasio i GNK Dinamo.

“GNK Dinamo je zaprimio odluku Povjerenstva za profesionalne sportske klubove koje djeluje pri Središnjem državnom uredu za šport kojom je privremeno uskraćena suglasnost GNK Dinamu za preoblikovanje.

Osnovna primjedba za uskraćivanje suglasnosti je izostanak osobnog identifikacijskog broja (OIB-a) u popisa članova.

Razvidno je iz dostavljene odluke, a i povjerenstvo to izričito navodi da, nakon što se otklone navedene primjedbe, te ažuriraju financijski izvještaji s obzirom na protek vremena od dana predaje Elaborata, GNK Dinamo može dostaviti dopunjeni Elaborat”

Komentari