ČAČIĆ UOČI UTAKMICE GODINE: ‘Mi ćemo učiniti sve da Zagreb i Hrvatska vide Ligu prvaka’

Ante Čačić (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U srijedu s početkom u 21:00, na stadionu Maksimir, na rasporedu je uzvratna kvalifikacijska utakmica play-offa Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i norveškog Bodø/Glimta u kojoj Modri imaju priliku osigurati mjesto u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Norvežani su u prvom susretu pobijedili aktualnog prvaka Hrvatske rezultatom 1:0, a domaći junak bio je Amahl Pellegrino, koji je matirao Livakovića.

Maksimir će biti krcat, a utakmicu godine za Modre su na konferenciji za medije najavili trener Ante Čačić i kapetan Arijan Ademi.

“Učinit ćemo sve”

“Dočekali smo i taj trenutak da igramo utakmicu za Ligu prvaka. Imamo dobro ozračje pred utakmicu, a imat ćemo i sjajnu podršku navijača. Očekujem dobro izdanje Dinama. Gosti imaju prednost od jednog gola, ali mi ćemo učiniti sve da Zagreb i Hrvatska vide Ligu prvaka. Čak smo i tamo dobro ušli u utakmicu, ali smo im u drugom dijelu prvog poluvremena dali zraka. Teško smo se prilagodili na podlogu, a i imali smo samo kratak odmor nakon utakmice s Hajdukom”, rekao je Čačić, dodavši:

“U drugom smo poluvremenu bili bolji, vjerujem da sutra nećemo ponavljati greške iz prve utakmice. Nadam se da će ekipa biti u dobrom izdanju i da ćemo doći do konačnog uspjeha, odnosno plasmana u Ligu prvaka.”

“Respektiramo Bodo”

“Respektiramo Bodo jer su dobra momčad. Da je u Norveškoj bili neriješeno, mi bismo danas opet morali pobijediti. Oni neće puno mijenjati stil igre, napadačka su momčad, najviše moramo paziti na centaršuteve. Bitno je da budemo hrabri i koncentrirani”, rekao je Čačić.

Norveške novinare je zanimalo trebaju li se navijači Bodoa plašiti Bad Blue Boysa i općenito domaćih navijača.

“Navijači Bodoa se ne moraju plašiti, dolaze u normalnu državu. Naši navijači će nas bodriti s tribina”, poručio je strateg Dinama.


Komentari