BIT ĆE TO BURNO LJETO! Livaković ide prema kultnom klubu, ali i Petković se sprema na transfer

Ilustracija: Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Bit će to burno ljeto! Ako ne sad, kad će se prodati Dominik Livaković? A nije samo on tema u Maksimirskoj 128… Najviše su zagrizli Turci, ako je vjerovati njihovim medijima. Doduše, zasad je puno toga u sferi nagađanja.

MODRE ČEKA NAJVAŽNIJA SEZONA U POVIJESTI: Sve ono što su gradili zadnjih pet godina, sada moraju opravdati

Već se pisalo da je za vratara plavih zainteresiran turski Fenerbahçe. Čak i CNN, tursko izdanje, prenosi izjavu predsjednika kluba Alija Koça.

Navode da je na jednoj večeri bliskim osobama izjavio sljedeće: “Vijest je istinita. Dogovorili smo se s Livakovićem i trenutačno nema problema”, ali postavio je ogradu: “Međutim, ako bude problema, otići ću po Szczesnyja. Sigurno je da ćemo dovesti vrlo dobrog vratara.”

Deset milijuna je i izlazna klauzula koju Livaković ima u ugovoru s Dinamom, koji ističe sljedeće godine, a za novi se s plavima nije dogovorio.

Obitelj Koç je najbogatija obitelj u Turskoj, a 2016. je njihovo bogatstvo procijenjeno na osam milijardi dolara. Bave se brojnim poslovima i zapošljavaju oko 90 tisuća ljudi. Biznismen Ali Koç “težak” je oko milijardu dolara, a predsjednik Fenera je od 2018.

Piše se o Dominiku Livakoviću, ali i o Bruni Petkoviću. Čini se da bi slavni dvojac mogao napustiti Maksimir ovoga ljeta.

Čini se da bi taj scenarij jako obradovao i čelnike Dinama, barem što se ovog drugog tiče, jer se već pisalo o tome da Petković traži najveću plaću u povijesti Dinama, a iznosi navodno oko 1,2 milijuna eura.

Nakon prijašnjih pisanja o interesu Nenada Bjelice i njegovog Trabzonspora, hrvatski reprezentativac ponovno je napunio naslovnice s novim detaljima o transferu.

Dakle, prema turskim navodima, Trabzonspor je na maksimirsku adresu poslao ponudu u iznosu od oko 1,5 do dva milijuna eura, a to je iznos koji, barem za sada, neće biti dovoljan za Petkove usluge.

To je svakako smiješan iznos kad se zna kakav je Petković kalibar, uostalom i danas ga sanjaju u Brazilu!

Uporno se spominje kako je Petković odbio produljenje ugovora s modrim klubom, pa tako s obzirom na njegove godine i duljinu ugovora, Modri ne mogu tražiti iznos koji bi se mjerio s njegovom kvalitetom.

Navedena cifra koja bi mogla zadovoljiti čelnike maksimirskog kluba prema Turcima iznosi četiri milijuna eura, i ostaje vidjeti hoće li se predstavnici Trabzonspora vratiti s boljom ponudom.

Nenad Bjelica učinio je Petkovića svojom glavnom metom na poziciji centralnog napadača, a u slučaju da ne dođe do dogovora, klub će se okrenuti drugim metama.

Petković je ove sezone za Dinamo u svim natjecanjima postigao 14 golova uz devet asistencija.


Komentari