MODRE ČEKA NAJVAŽNIJA SEZONA U POVIJESTI: Sve ono što su gradili zadnjih pet godina, sada moraju opravdati

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pred Dinamom je najvažnije ljeto još od onog 2018. kada je u klub stigao Nenad Bjelica čiji je kostur ekipe vodio klub do najvažnijih pobjeda u povijesti kluba.

Budući da se još jedna ligaška sezona bliži svome kraju te su u većini prvenstava diljem Europe poznati novi/stari prvaci, počela su slaganja za novu sezonu Lige prvaka 2023./2024. gdje će svoje mjesto loviti zagrebački Dinamo.

RB Leipzig je osigurao mjesto među top 4 u njemačkoj Bundesligi, RB Salzburg osigurao je titulu u Austriji, a Porto osigurao Top 2 u Portugalu. Postalo je i matematički sigurno da Dinamo ne može do 2. pota te će Ligu prvaka, ako do nje dođe putem kvalifikacija, dočekati u 3. potu, a o svemu je na Twitteru pisao profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Tomislav Globan, profesor koji vrlo detaljno i precizno prati sve vezano uz koeficijente naše lige i klubova.

Veliki posao

Nerealno zvuči da Dinamo prije 10 godina imao najgoru gol razliku u povijesti Lige prvaka sada je na korak do drugog šešira Lige prvaka. Međutim, od jeseni Dinamu predstoji borba za očuvanje stečenih europskih koeficijenata.

Očuvanje rankinga je najpoznatije je u svijetu tenisa, a slično je i u nogometu. Dakle, briše se zarađeni koeficijent iz sezone 2018./2019. gdje je Dinamo skupio 14.000 bodova te će taj koeficijent morati nadoknaditi u novoj sezoni, zbog čega je ovo ujedno i jedna od najbitnijih za Dinamo.

Zato su pred Igorom Bišćanom itekako velike odluke. Mora posložiti ekipu koja će ne samo napasti Ligu prvaka nego pokušati i sačuvati koeficijent kojeg je Dinamo gradio zadnjih pet godina. Pred modrima je zato sezona 2023./24. jedna od najvažnijih u klupskoj povijesti.


Komentari