ANTE ČAČIĆ NAKON DRAME U LONDONU: Dinamo se nije osramotio u Ligi prvaka

Goran Mehkek / CROPIX

Dinamo se porazom od Chelseaja 2:1 oprostio od Lige prvaka. Dojam je da su Modri zaslužili više od poraza, ali treba realno priznati s druge strane da je Livaković čuda obranio…

Pokazali smo da nismo zalutali u Ligu prvaka“, kazao je Dinamov trener Ante Čačić.

Nada je trajala do kraja, jer je Dinamo mogao biti treći na ljestvici i nastaviti s igranjem u Europskoj ligi. Aki jedino uz pobjedu u Londonu.

I činilo se da su na dobrom putu. Modri su poveli golom Brune Petkovića u sedmoj minuti, ali su “Bluesi” do kraja prvog dijela okrenuli rezultat. Strijelci su bili Raheem Sterling u 18. i Denis Zakaria u 30. minuti.

“Mene osobno veseli i čestitam našim igračima na našoj izvedbi. Mislim da smo u ovoj utakmici pokazali da nismo zalutali u Ligu prvaka. Imali smo zaista dobrih partitura u ovoj utakmici, čak i vodstvo,” kazao je Čačić.

“Napravili smo dosta stvari prema naprijed, respektirali su nas do kraja. Ušli su u susret skoro s kompletnom startnom postavom, što samo govori u prilog da su Dinamo ozbiljno shvatili,” dodao je.

Dinamo je tako natjecanje u skupini E završio s jednom pobjedom, jedinim remijem i četiri poraza. U osminu finala Lige prvaka idu prvi Chelsea i drugi Milan, dok će treći RB Salzburg nastaviti s igranjem u Europskoj ligi.

“S ovom utakmicom završavamo s natjecanjem u Ligi prvaka, okrećemo se nacionalnom prvenstvu koje nam je prioritet. Ovo nam je bila 28. utakmica od devetog srpnja, dok je domaćin imao deset utakmica manje. Međutim, pobijedila je bolja momčad, to pokazuje i bodovni saldo,” istaknuo je Čačić.

Dinamov strateg je istaknuo kako je njegova momčad možda mogla imati i koji bod više, ali i kako je stanje na ljestvici realno.

“Nama ostaje da dobro analiziramo ovo natjecanje, da vidimo gdje možemo biti bolji i kvalitetniji. U trenažnom procesu, ali i u selekciji igrača. Puno nam je ovih šest utakmica pokazalo. Nadam se da ćemo izvući korist. Imali smo nekoliko utakmica u kojima je rezultat mogao otići na drugu stranu.”, rekao je i nastavlja:

“Međutim, na kraju je stanje na ljestvici realno, bez obzira koliko mi želimo da smo ispred ovih klubova. Junački smo odigrali ovo natjecanje i igrači trebaju biti ponosni,” zaključio je Čačić.


Komentari