Vikend u Zagrebu: Brojna događanja i bogat program na različitim gradskim lokacijama

Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagreb u svako doba godine nudi pregršt zabave i prigodnih događanja, a proteklih nekoliko godina gradske ulice vrve životom i u ljetnim mjesecima.

Dolaskom visokih temperatura dočekali smo i već tradicionalne ulične festivale, pa ako se pitate di za vikend, bacite oko na naš popis.

Ljeto na Strossu

Štrossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša.

Ako i vi žudite za rashlađivanjem među gustim krošnjama uz hladno pivo ili pak, neko drugo osvježavajuće piće, zaputite se na Stross.

Izuzev glazbene slušaonice, ondje ćete u večernjim satima moći uživati uz Trashbeatz (petak od 21 sat), Barbarossa Samba group (subota od 21 sat) i Generaciju XXL (nedjelja od 21 sat).

Art park

U Art parku zabave nikad ne nedostaje, a ovaj tjedan je u znaku Azije i prigodnim radionicama. U subotu od 19.30 počinje sezona jazza u omiljenom parkiću, a otvorit će ju  TinY Live Session.

Cest is d’Best

U sklopu festivala “Cest is d’best” koji je grad ispunio smijehom i zabavom, večeras od 21 na Europskom trgu sviraju Letu štuke.

Maksimirski piknik

Doručak u travi zvuči vam fantastično? Uzmite dekicu u ruke i trk u Maksimir, one najbrže čekaju njihova mjesta i prigodna piknik košarica. Piknik se održava u subotu od 10 do 17 sati.

Floraart

Tradicionalni Floraart otvorena je još do nedjelje, a u njemu možete uživati od 9 do 21 sat. Odmorite svoja osjetila u ovoj cvjetnoj oazi i pritom uživajte u pomno odabranom glazbenom programu DJ – a i različitih kulturno – umjetničkih društava. Sutra u 15 sati  ondje vas čeka gospel sastav The Messengers, a izložbu će u nedjelju u 19 sati zatvoriti Ana Rucner.

 

 


Komentari