U Zagrebu prije 110 godina svečano otvoren promet električnim tramvajem! Znate li na čiju inicijativu?

Promet prvim zagrebačkim električnim tramvajem svečano je otvoren 18. kolovoza 1910. godine. Time je zamijenjen konjski tramvaj koji je vozio od 1891. godine. Konjski tramvaj ostao je u prometu još sljedećih godinu dana, sve dok u potpunosti nije dovršena električna tramvajska mreža. Rashodovani zagrebački konjski tramvaj premješten u Veliku Goricu, u kojoj je nastavio voziti sve do 1937. godine.

Gradnja prve pruge započela je 1891. godine kada prometuje i prvi konjski tramvaj, a prvi domaći tip suvremenih tramvajskih kola završen je 1951.

Inicijativu o tramvaju u Zagrebu 1887. potaknuo je francuski inženjer Gautier. Gradnja prve pruge započela je u svibnju 1891. od Mitnice u Vlaškoj ulici, a već 5. rujna 1891. prometuje prvi konjski tramvaj. U deset zatvorenih i šest otvorenih (ljetnih) kola prevezlo se više od 20.000 Zagrepčana, odnosno gotovo pola stanovnika kojih je u to doba u Zagrebu bilo nešto više od 42.000. Utržak je predan Gradu u dobrotvorne svrhe.

Prvi električni tramvaj krenuo je 1910. na istim trasama kojima je vozio i konjski tramvaj. Zagrebački električni tramvaj tek se 1916. oslobađa stranoga kapitala i prelazi u vlasništvo Gradske štedionice. Prvi domaći tip suvremenih tramvajskih kola pod vodstvom inženjera Mandla kao glavnoga konstruktora završen je 1951. godine. U ZET-u su izrađena tri prototipa, serijsku proizvodnju preuzela je tvornica Đuro Đaković iz Slavonskog Broda. Tijekom 1978. započinje gradnja tramvajske pruge preko Mosta mladosti za Novi Zagreb, dok je 1985. u promet puštena trasa od Savske ceste novom Horvaćanskom preko Jadranskog mosta i roto-raskrižja do Sopota, time je zatvoren prsten kroz Novi Zagreb. Skupština Trgovačkog društva ZET 2001. prihvatila je pet projekata od kojih je prvi uvođenje niskopodnih tramvaja u javni gradski prijevoz grada Zagreba. Prvi natječaj za 70 niskopodnih tramvaja vrijednih 160 milijuna eura raspisan je u prosincu 2001.

Do 1923. godine zagrebački su tramvaji bili žute boje, a današnja prepoznatljiva plava boja uvedena je znatno kasnije.


Komentari

loading...