Znate li zašto se ‘Sam u kući’ prikazuje obrnutim redoslijedom? Ovo su najzanimljivije činjenice o tom serijalu

Oko svakog Božića na televiziji se pušta obiteljska komedija o nestašnom dječaku koji je ostao sam kod kuće preko božićnih praznika. Svake godine mnogi komentiraju ‘ne opet’ i svake godine svejedno gledaju taj kultni film bez kojeg je očito nemoguće zamisliti blagdane.

Fanovi ‘Sam u kući’ bit će oduševljeni! Neponovljivi Kevin vraća se na male ekrane

Protekle tri nedjelje gledatelji RTL televizije imali su priliku kultni serijal gledati od posljednjeg, petog do trećeg dijela u kojemu se u glavnoj ulozi pojavljuje Alex. Prema mnogima najbolji dijelovi serijala, prvi i drugi u kojima je glavna zvijezda Kevin, sačuvani su za dane pred sam Božić.

Do toga je prvi put došlo 2017. godine kada je radijski voditelj Bojan Horvat Horz pokušao je izboriti pravdu i RTL natjerati da serijal ‘Sam u kući’ prikazuju obrnutim redoslijedom, kako bi najbolje nastavke tog serijala gledali za Božić.


Bio je najbrže rastuća komedija na svijetu

O popularnosti serijala najbolje govori činjenica da je nakon premijere 16. studenoga 1990. godine zaradio vrtoglavih 17.081.997 dolara. Na prvom mjestu po zaradi bio je punih 12 tjedana, a ostao u top 10 cijelu sljedeću godinu te time zaradio Guinnesov svjetski rekord za najbrže rastuću komediju na svijetu. S trona ga je tek prošle jeseni, nakon 27 godina, svrgnula kineska komedija ‘Never Say Die’.

Srušio je domaće rekorde

Na sam Badnjak 2017. najnapetije trenutke filma „Sam u kući“ u kojima Kevin spašava živu glavu od beskompromisnih lopova pratilo je gotovo 700 tisuća gledatelja. Prvi dio ove uspješne filmske franšize i ovaj je put ostvario odlične rezultate: prosječni udio u gledanosti iznosio je impresivnih 43,2 % (gledanost 15,1 %) u ciljnoj skupini 18-49 godina, što je najbolji rezultat u posljednjih pet godina!

I rezultati gledanosti u totalu populacije pokazuju odlične brojke: isti je film ostvario gledanost od 14,6 % (31,3 % SHR) i time službeno postao najgledaniji format dana na sve tri nacionalne televizije, ali i najgledaniji film u posljednjem mjesecu te godine.

Šest godina ranije, 2011., Film Sam u kući, emitiran u subotu 24. prosinca u popodnevnim satima, postigao je odličnu gledanost od 11,6% u totalu populacije (više od 495 tisuća gledatelja), dok je njegov nastavak Sam u kući 2, emitiran dan kasnije, dosegao fantastičnu gledanost od 20,9% što znači da ga je pratilo preko 872 tisuće gledatelja. 

Znate li tko je zapravo Alexova sestra?

Alexova sestra Molly u filmu ‘Sam u kući 3’ tipična je tinejdžerica, inteligentna, drska i sarkastična. Iako njezin odnos s mlađim bratom karakteriziraju brojne svađe i nesuglasice, na kraju ipak staje u njegovu obranu. Utjelovila ju je Scarlett Johansson, koja je tada imala 13 godina. Scarlet je to bila prva ozbiljnija uloga na velikom platnu. Dok je Alex potpuno odustao od glume, ona je postala jedna od najuspješnijih holivudskih glumica.

Sporno brojanje karata

Kevinova avionska karta se može vidjeti nakratko u kanti za smeće nakon što njegov otac Peter McCallister počisti kuhinjski stol.

‘Zadrži kusur, prljava životinjo’

Sjećate se rečenice „Keep the change, you filthy animal“ iz crno-bijelog filma koji Kevin s oduševljenjem gleda? To nije pravi film, već snimka nastala posebno za potrebe snimanja „Sam u kući“. Zove se „Angels With Filthy Souls“, a parodija je na film „Angels With Dirty Faces“ iz 1938. godine.

Neki nisu vjerovali u uspjeh filma

I Joe Pesci i Daniel Stern su bili ravnodušni prema filmu tijekom njegova snimanja pa su obojica namjerno pretjerano afektirala u određenim scenama, misleći da film neće postići ni približan uspjeh kakav je zapravo postigao.

U filmu je trebao glumiti Danny DeVito

Ulogu Harryja je odbio Robert de Niro, dok je prvotno u njoj bio zamišljen Danny DeVito. Zanimljivo je da je lik Harryja Limea dobio ime po liku Orsona Wellesa iz filma „Treći čovjek“.

AKO VAM JE DOSADIO ‘SAM U KUĆI’: Donosimo vam top 10 filmova koji će vas zagrijati (VIDEO)

Komentari

loading...
-->