NOVI SKANDAL NA DORI! Kedžo tvrdi: ‘S HRT-a je stigao ultimatum na koji ne pristajemo!’

Damir Kedzo Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ova Dora bit će posebna po tome što je neće otvoriti prethodni pobjednik, u ovom slučaju to je trebao biti Damir Kedžo.

Vijest je to koja je stigla u petak, dan prije glazbenog natjecanja.

Iz HRT i uredništva Dore za Večernji je potvrđeno kako je Damir Kedžo pozvan da pjesmom “Divlji vjetre” otvori večerašnju Doru, no kako je njegov menadžment imao dodatne zahtjeve koje nisu mogli ispuniti. O svemu se putem sad oglasio i Kedžo tekstom kojeg potpisuje njegova menadžerica Snježana Jerković Radočaj.

“Zahtjev menadžmenta koji Hrvatska radiotelevizija nije mogla ispuniti je da Damir Kedžo na ovogodišnjoj Dori izvede svoju pobjedničku pjesmu “Divlji vjetre” i uz nju jednu svoju novu pjesmu, samostalno ili u medleyju.

‘Uršula Tolj je tako odlučila’

Zahtijevali smo samo nastup kakav su imali i prethodni hrvatski eurovizijski predstavnici. Javnost će najbolje prosuditi jesu li to uvjeti koje se nisu mogli ispuniti ili su to uvjeti koji se nisu htjeli ispuniti.

Duboko vjerujemo da je hrvatska pjesma, natjecanje Dora i u konačnici Eurovision iznad svega i iz poštovanja prema svakoj od navedenih institucija glazbe i važnosti istih pristupili smo razgovorima s delegacijom koja ove godine organizira Doru konstruktivno, s poštovanjem i u izrazito dobroj volji i namjeri”, stoji u objavi.

Menadžerica je potom napisala kako su ovom odlukom odlučili sačuvati Kedžino dostojanstvo koji je doživio “ružne” stvari od uredništva Dore”, te kako ne mogu pristati na ucjenu. Dodali su i kako je odluka uredništva, odluka Uršule Tolj “koja je tako odlučila”. Za kraj su poželjeli sreću pobjedniku.

“S HRT je stigao samo ultimatum da jedino što možemo je prihvatiti ili ne prihvatiti njihovu ponudu da Damir nastupi samo s pjesmom Divlji vjetre. Nakon svega što je Damir doživio od uredništva Dore u proteklih godinu dana, a bilo je najblaže rečeno ružno, odučili smo sačuvati dostojanstvo njega kao čovjeka i glazbenika i ne pristati na ucjenu i do kraja ostavljajući otvorenu mogućnost za dogovor. Iznimno nam je žao što publika pjesmu “Divlji vjetre” neće čuti još jednom uživo na pozornici u Opatiji, ali poštujemo pravo urednice Dore koje je tako odlučila. Budućoj pobjednici ili pobjedniku želimo puno uspjeha u predstavljanju naše zemlje i naše pjesme”, stoji u zaključku priopćenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAMIR KEDZO (@damirkedzo)


Komentari