DRŽAVA IM ODUZIMA SVE: Bez stanova, auta i novca ostaju Marina Mamić, Vanja Horvat i druge žene Mamićevih

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Braća Mamić morat će u zatvor, ali će i vratiti imovinu koju su stekli kaznenim djelima. Bez novca i dijela nekretnina ostat će i njihove sadašnje i bivše supruge.

Ukupono 105 tisuća kuna s bankovnog računa Zdravka Mamića pripast će državi. Isto je i s novcem na računima njegovih kćeri. Starija kći Lucija ostaje bez 6300 eura, a mlađa Iva bez 31 tisuće eura u jednoj i 78 tisuća eura u drugoj banci, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zdravkovoj samozatajnoj supruzi oduzeta je gotovina nađena u pretrazi obiteljske kuće, a riječ je o 21 tisuće eura i 17 tisuća kuna. Marina Mamić ostaje i bez stana u stambeno-poslovnoj zgradi “Cvjetni”, vrijednog šest milijuna i 697 tisuća kuna. U istom kompleksu nalazi se još jedan stan Mamićeve supruge utvrđene vrijednosti, po presudi, dva milijuna i 787 tisuća kuna. Marina Maić ostaje i bez vikendice s velikom okućnicom od 140 000 metara kvadratnih u Gorskom kotaru.

Država od Mamića još dobiva i stan na Radničkoj cesti, a što je dosad bilo vlasništvo Vanje Horvat, bivše supruge Zdravkova brata Zorana. Vrijednost te nekretnine, koja je po Vrhovnom sudu kupljena novcem koji je podizao Luka Modrić, iznosi više od tri milijuna i sto tisuća kuna.

Osim toga, država je Mamiću oduzela još i milijun i 600 tisuća vrijednu 12-metarsku brodicu te automobili marke Bentley Continental, vrijedan 873.300 kuna, kojeg je vlasnica Marina Mamić, te automobil Audi, vrijedan 375 tisuća kuna, u vlasništvu Vanje Horvat. Mamić još državi u roku od dva tjedna mora uplatiti i razliku vrijednosti onoga što mu je oduzeto i onoga što je protupravno zaradio. Radi se o još 25 milijuna i 540 tisuća kuna.

Zoran Mamić, pak, ostaje bez dva milijuna i 692 tisuće kuna koje mu je trebao isplatiti Dinamo, a koje mu je država blokirala još 2015. godine i to postaje državni novac. Nadalje, oduzima se i nešto manje od 48 tisuća kuna koje je u Erste banci imala Ana Mamić, još jedna bivša Zoranova supruga, koja je tužila bivšeg muža i tražila polovicu dvaju apartmana u Novalji za koje je tvrdila da ih je opremila vlastitim novcem.

Komentari