MAĐARI I SLOVENCI DOLAZE U ZAGREB! U Močvari su pripremili dva koncerta za koje vam ne treba covid potvrda!

Život se vraća u grad, pa tako i koncerti. Iz kluba Močvara najavljuju koncerte mađarskog benda Trottel i slovenskog benda Svojat. Za ovaj događaj covid potvrde nisu potrebne, ističu organizatori.

Održat će se u petak, 23. srpnja, a ulaznice su 40 ili 50 kuna. Lokacija održavanja je veliko dvorište Močvare i Pogona Jedinstvo. Zbog epidemioloških mjera provodit će pisanu evidenciju posjetitelja pa su zamolili sve da dođu prije početka koncerta kako bi se izbjegla glužva na ulazu.

Trottel se ovoga puta vraća sa svojim novim projektom pod nazivom Trottel A TalayapA Project. Bend ima čitav niz poveznica s domaćom scenom – njihov “spiritus movens” Tamás Rupaszov vodi istoimenu diskografsku kuću Trottel Records koja je svojedobno u suradnji s Kekere Aquarium izdala kazetnu kompilaciju aktualnih mađarskih i hrvatskih bendova “Jelačić vs. Hedervary”, baš kao i solo album Dunje Knebl “Muraközi Horvát Népdalok”.

Energija koju Tamás ulaže u diskografsku djelatnost očituje se i u nastupima te glazbi njegovog matičnog benda u čijoj svirci će zasigurno uživati svi koji vole europsku avangradnu scenu, jer vas očekuje dinamičan nastup i pravo psihodelično zvučno istraživanje na tragu kraut rocka i progresivne eletronike.

Jedan od trenutno najzanimljivijih bendova iz susjedstva, Svojat, sastavljen je od veterana slovenske nezavisne scene, bivših ili sadašnjih članova brojnih zanimljivih bendova (Žoambo Žoet Workestrao, Borghesia, Horda grdih, Strahuljarji, Oholo, Olfamoštvo, Volk in 7. kozliček…). Album prvijenac prepun sjajnih post-punk no-wave i avant-rock slatkiša izdao je Radio Študent neposredno pred pandemiju pa su se tek sada ozbiljno prihvatili koncertne promocije.


Komentari