FERRAGOSTO JAM : Donosimo vam imena novih glazbenih izvođača

Ferragosto JAM

Poznati glazbeni festival Ferragosto JAM u 11 godina postojanja postao je prepoznatljiv kao najveći festival u Slavoniji, smješten pokraj Orahovačkog jezera. Kako je okružen predivnom šumom, a prisutan je i iznimno prijateljski odnos između izvođača, publike i organizacije, izdvaja se kao glazbeni fenomen Hrvatske. Od samih početaka za njega se vežu akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica.

Svoje 12. izdanje doživjet će od 2. do 5. kolovoza, prigodno naslonjeno na tada produženi vikend, a kao prvi aduti s lineupa najavljeni su Goran Bare & Majke, M.O.R.T. i Nipplepeople koji su magneti za publiku u svojim ekscentričnim pojava.

Goran Bare sa svojim Majkama na Ferragosto stiže naoružan neuništivim megahitovima koji su ih doveli do statusa ikona regije cijelog jednog razdoblja. Bareta je u glazbenom svijetu istaknulo to što je ostao dosljedan svom glazbenom izričaju koji publika cijeni. Njegov posljednji album “Nuspojave” nadmašio je sve rekorde prodaje, a na Ferragosti će samo za svoju publiku otpjevati najveće hitove.

Sinjska punk-blues četvorka M.O.R.T. svoj žanr opisuje riječju – život, što i ne čudi s obzirom na teme kojima vješto barataju uz žestok zvuk, posebice u hipnotizirajućim live nastupima. Brojnim nastupima diljem regije stjecali su fan bazu koja im je davala vjetar u leđa te nakon izbacivanja uspješnog trećeg albuma „Tužna kocka“ (2016.) stižu i prve nominacije za nagradu Porin, za najbolji rock album i najboljeg novog izvođača.

Po prvi put na Orahovačko jezero stiže electro-pop dvojac Nipplepeople, tvorci fantastičnog remakea „Frka“ s više od tri i pol milijuna viewova koji u publici izaziva pravi delirij. Radijski eter pomeli su i ranije, autorskim hitom „Sutra“, a svoj suvremeni urbani zvuk plesne elektronike nastavili su njegovati i na posljednjem singlu „NIKADA“. Ovaj misteriozni duo uvijek nastupa pod maskama, nikad ne otkriva svoja lica i identitet čime čine da njihova zarazna glazba bude doista u prvom planu.


Ulaznice su već krenule u prodaju po cijeni od 75 kn za ulaz na sve dane festivala, a dostupne su putem Entrio sustava do 13. siječnja 2019. kada im cijena raste.

.

 


Komentari