Kazalište Kerempuh započinje s prikazom predstava online

Foto: Kazalište Kerempuh

Pod sloganom „Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi“, od nedjelje, 12. travnja, Satiričko kazalište Kerempuh započinje ciklus online prikazivanja svojih aktualnih hit predstava, izvijestili su.

Svakoga tjedna gledatelji će imati priliku pogledati po jedan novi kazališni naslovna Youtube kanalu Kerempuha.

Prve tri predstave koje će online predstaviti svojim gledateljima nastale su po tekstovima hrvatskih autora, a sve su redom postigle veliki uspjeh kod publike i službene kritike te osvojile mnogobrojne nagrade na domaćim i inozemnim festivalima, tvrde.

Radi se o predstavama „Traži se novi suprug“ Mire Gavrana u režiji Željka Königsknechta, „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana te „Blue Moon“ Damira Karakaša u režiji Borisa Liješevića.

Ciklus otvara Gavranova uspješnica „Traži se novi suprug“ koja će na Youtube kanalu biti dostupna u ponedjeljak 13. travnja. 

 Ovu, jednu od najpopularnijih Kerempuhovih predstava, od premijerne je izvedbe u siječnju 2017. do danas pogledalo oko 50.000 gledatelja u Hrvatskoj i inozemstvu, a nedavno je svečano obilježila i svoju jubilarnu 100. izvedbu.

˝Traži se novi suprug˝ neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Središnji je lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti idealne, dakle, nemoguće kriterije. Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva, kojega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti „jedan gori od drugog“. Miro Gavran u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije”, ističu iz kazališta.

U predstavi igraju Željko Königsknecht, Anita Matić Delić i Damir Poljičak. Osim režije, Königsknecht potpisuje i dramaturgiju, kostimografkinja je Tanja Rodd, scenografkinja Nina Mia Čikeš, glazbu je skladao i odabrao Mario Mirković, a svjetlo oblikovala Vesna Kolarec.

Komentari