IZLOŽBA I TISKOVNA KONFERENCIJA: Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Obilježavanje 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu Zagrebu.

Otvorenje izložbe „VUKOVAR I ŠKABRNJA U ZAGREBU – 25 GODINA POSLIJE“ i tiskovna konferencija posvećena obilježavanju 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu Zagrebu, pod sloganom: „I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR“.

Održat će se u ponedjeljak 14. studenog u prostoru aule Gradske uprave grada Zagreba (Trg Stjepana Radića 1) u 11 sati.

Diljem Republike Hrvatske će hrvatski branitelji i Hrvatski građani, u danima koji su ispred nas, na različite načine, iskazati poštovanje, svima koji su prije 25 godina u Vukovaru i Škabrnji, svojim dijelima i životima, stvarali Domovinu, i branili je od velikosrpskog agresora.

Izložba je dio aktivnosti koje se provode na području grada Zagreba, uz potporu Grada Zagreba i Gradskog ureda za branitelje.

Izložbu organiziraju i provode: Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Udruga „Vukovarske majke“ Udruga „Klub veterana 148. brigade hrvatske vojske“

U kratkom, polusatnom programu, otvaranja izložbe će se obratiti: – gradonačelnik ili predstavnik Grada Zagreba – predsjednica udruge „Vukovarske majke“ Manda Patko – predsjednik Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske, Milan Zanoški Voditeljica programa je Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Po završetku otvaranja izložbe će kroz tiskovnu konferenciju, koju će voditi Milan Zanoški, i najaviti sva druga događanja, od kojih posebno ističu već tradicionalni program paljenja svijeća uz ulicu grada Vukovara, pod sloganom: „I reći ću vam još samo jednu stvar – ZAPAMTITE VUKOVAR“, te pozivaju građane na odavanje pijeteta žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Program podržavaju i u njemu sudjeluju brojne braniteljske i stradalničke udruge grada Zagreba.


Komentari