(FOTO) Lovro Pogorelić oduševio je na drugoj večeri Samoborske glazbene jeseni: Evo kako je sve izgledalo

Foto: Samoborska Glazbena Jesen

Naš proslavljeni pijanist Lovro Pogorelić možda ne nastupa tako često, ali njegov nastup zato se zauvijek pamti. Tu formulu zadržao je i na Samoborskoj glazbenoj jeseni u izvedbi Transcendentalnih etida S. 139 Franza Liszta.

“Tehnički zahtjevne etide Pogorelić je iznio s lakoćom, u njihovoj punini i umjetničkoj interpretaciji kroz različite ugođaje etida, tehnički nadmoćno, što se u njegovom dugogodišnjem opusu već podrazumijeva. Nagrađen je dugotrajnim pljeskom i ovacijama publike u samoborskoj župnoj crkvi, koja je s nestrpljenjem iščekivala ovaj koncert i u potpunosti uživala u njemu”, navode organizatori Samoborske glazbene jeseni.

Na 45. Samoborskoj glazbenoj jeseni slijede dva dana natjecanja mladih glazbenih
umjetnika za nagradu Ferdo Livadić.

Prve večeri u nedjelju, 27. rujna, predstavit će se Ivan Petrović – Poljak (klavir), Matej Mijalić (violina) i Veronika Ćiković (harfa), a druge večeri u ponedjeljak, 28. rujna, Mia Pečnik (klavir), Lucija Stilinović (flauta) i Martina Jembrišak (harmonika).

U Galeriji Prica u obje večeri prvi recital počinje u 17, drugi u 18, a treći u 19 sati.

Ovih šestero mladih umjetnika borit će se za nagradu Ferdo Livadić i Nagradu grada Samobora i HDS-a za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora te vrijedne novčane nagrade i nastupe na glazbenim festivalima diljem Hrvatske.

“Slavodobitnike ćemo saznati 29. rujna, kada će nastupiti i prošlogodišnji pobjednici Trio Eusebius, koji će proizvesti skladbu Silvija Foretića pisanu za festival”, tvrde.

Ulaznice za koncerte Samoborske glazbene jeseni mogu se kupiti na www.ulaznice.hr i na
blagajni samoborskog kina sat vremena prije filmske projekcije te još dodatno srijedom od 16 do 18 na blagajni POU Samobor, a preporuka je svima koji planiraju doći da ulaznica nabave ranije, naveli su.

Sve informacije o ulaznicama i programu festivala dostupne su ovdje!

Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Samobor i Hrvatsko društvo skladatelja.

Foto: Samoborska Glazbena Jesen
Foto: Samoborska Glazbena Jesen
Foto: Samoborska Glazbena Jesen
Foto: Samoborska Glazbena Jesen
Foto: Samoborska Glazbena Jesen


Komentari