Ovih 5 pravila uzmite u obzir pri KUPOVINI TRAPERICA

imgur.com

Traperice su mnogim ženama omiljeni komad odjeće, no ponekad je doista teško odabrati one “savršene”.

Da bi vam traperice stajale kao salivene i da biste se u njima osjećali i izgledali besprijekorno treba obratiti pažnju na ovih pet faktora:

1. Isprobavanje

Kako kod svakog komada odjeće tako je i ovdje jako bitno probati. Ako nešto izgleda dobro na lutki ili na vašoj kolegici ne mora nužno i vama dobro stajati. Dakle obucite se udobno i praktično jer ćete se morati preodjenuti više puta.

2. Kroj i oblik tjela

Odaberite model koji najbolje prati vašu liniju. Ženama s oblinama preporuča se bootcut kroj i traperice nešto višeg struka. Idite na jednostavnost i izbjegavajte ukrase i previše svijetle boje. Za dame koje imaju izražen trbuščić najbolje su traperice visokog ili srednjeg struka, a trebale bi izbjegavati niži struk. Za žene jačih bedara rješenje su traperice koje se sužavaju prema dolje te donji dio tijela čine tanjim. Odaberite ravne krojeve ili one koji se sužavaju.

Za djevojke sitnije građe najidealnije su traperice koje prate liniju noge, nikako ne biste trebali nositi previše široke hlače. Za one koje imaju dugačak struk najidealnije su traperice visokog struka, izbjegavajte one s jako puno elastina, koje podsjećaju na tajice, jer će se brzo raširiti te početi padati.

Ako trebate dodati malo volumena u stražnjem predijelu koristite traperice s naglašenim džepovima, ako pak želite oduzeti nađite one koje nemaju nikakve džepove.

3. Odjenite se u skladu s prilikom

Traperice su toliko praktične, a mogu biti i svečane. Uz pomoć drugih komada pretvorite ih u glamurozan ili svakodnevan komad odjeće. Bit je u kombiniranju. Uz sako i svilenu košulju možete se pojaviti i na nešto glamuroznijim događanjima, a naravno da su dobre i uz običnu majicu kratkih rukava.

4. Nogavice

Nije bitno volite li skinny, ravan ili pak trapez model pravilo je uvijek isto – od struka do koljena traperice moraju biti uske ili barem strogo pratiti oblik noge. To ne vrijedi za široke, baggy modele ili boyfriend jeans kroj.

5. Duljina & boja

Pri kupovini treba razmišljati korak naprijed i uzeti u obzir o obuću koju ćete nositi uz nove traperice. Jedan od primjera su traperice i visoka peta, to je izuzetno dobra kombinacija za dan i noć, no kako bi ovo funkcioniralo obratite pažnju na duljinu nogavice. Ona mora biti dovoljno dugačka da prekrije gotovo cijelu potpeticu.

Boju traperica birajte po građi tijela. Jasno je da ćete u tamnijim trapericam izgledati vitkije, dok isprani i svijetli modeli ipak dodaju nešto volumena. Ako imate jača bedra isprane mrlje na prednjem i stražnjem djelu natkoljenice bi trebali izbjeći.


Komentari