U 84. godini preminula legenda modne industrije: Slavne ljepotice su njegove kreacije obožavale

Roberto Cavalli (Foto: Guliver)

U 84. godini preminuo je proslavljeni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli.

Modna kuća potvrdila je vijest na Instagramu, napisavši: “Život proživljen s ljubavlju. S velikom tugom danas se posljednje opraštamo od našeg osnivača Roberta Cavallija. Od skromnih početaka u Firenci, Roberto je uspio postati globalno priznato ime i voljen i cijenjen od svih.

Prirodno talentiran i kreativan, Roberto je vjerovao da će svatko u sebi otkriti i njegovati njegovu ostavštinu koja će živjeti kroz njegovu kreativnost, njegovu ljubav prema prirodi i kroz njegovu obitelj koju je jako volio”, napisali su.

Talijanska novinska agencija ANSA prva je izvijestila da je Cavalli preminuo 12. travnja u svom domu u Firenci nakon borbe s bolesti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roberto Cavalli (@roberto_cavalli)


Put do zvijezda

Cavalli je svoju prvu istoimenu kolekciju predstavio 1970-ih. Pojavio se na sceni u St. Tropezu, pronašavši obožavatelje u slavnim osobama poput Brigitte Bardot i Sophije Loren. Njegova sklonost prema svemu što je pretjerano učinila je njegov stil savršenim za lokalno okruženje, ali prema The New York Timesu, Cavalli je uglavnom bio priznat samo u Europi i tek je nedavno uspio postići veliki uspjeh u cijelom svijetu.

Međutim, kada je ponovno oživio industriju trapera u 90-ima, sve se promijenilo. Bio je jedan od prvih koji je stavio Lycra tkaninu u traperice, čineći ih uskim, seksi krojem. Naomi Campbell nosila je par na jednoj od njegovih revija 1993. godine. Odjednom je Cavalli uspio i svi su znali njegovo ime.

Cavalli, koji je rođen 15. studenoga 1940. u Firenci, ima šestero djece. Njegovo šesto dijete, Giorgio, rođeno je u ožujku 2023. S partnericom Sandrom Nilsson je od 2014., a prije toga se dva puta ženio.

Preminula kontroverzna američka zvijezda (76): Brutalno ubojstvo njegove supruge i danas je misterij


Komentari