Preminula kontroverzna američka zvijezda (76): Brutalno ubojstvo njegove supruge i danas je misterij

O.J. Simpson (Foto: Guliver)

O.J. Simpson, bivši nogometni velikan koji je optužen i naposljetku oslobođen za brutalna ubojstva svoje bivše supruge i njezinog prijatelja 1994. godine, preminuo je u dobi od 76 godina.

“10. travnja, naš otac, Orenthal James Simpson, izgubio je bitku s rakom. Bio je okružen svojom djecom i unucima. Tijekom ovog razdoblja, njegova obitelj moli da poštujete njihove želje za privatnošću,”, piše u izjavi.

U svibnju 2023. Simpson je objavio video na društvenoj mreži X, tada poznatoj kao Twitter, otkrivajući da ima rak i da je “morao obaviti cijelu stvar s kemoterapijom”.

“Izgleda da sam pobijedio”, rekao je tada. Zatim je u veljači 2024. televizijska postaja iz Las Vegasa izvijestila da je Simpson ponovno na liječenju zbog nedefiniranog raka. Dva dana poslije Simpson je zahvalio ljudima na podršci, tvrdeći da se osjeća bolje. “Zdravlje mi je dobro. Mislim, očito se nosim s nekim problemima, ali mislim da sam to dobro.”

Višestruka uhićenja

Orenthal James Simpson, pod nadimkom “The Juice”, oborio je rekorde kao profesionalni nogometaš, a radio je kao sportski izvjestitelj, filmski i televizijski glumac i korporativni glasnogovornik. Njegov život se preokrenuo naglavačke 12. lipnja 1994. kada su Simpsonova bivša supruga, Nicole Brown Simpson, i njezin prijatelj, Ron Goldman, brutalno izbodeni na smrt ispred kuće bivšeg u losanđeleskom naselju Brentwood. Za nekoliko dana policija je uhitila bivšu nogometnu zvijezdu za ubojstva.

Pet dana nakon ubojstava, 95 milijuna Amerikanaca gledalo je kako Simpsonov bijeli Ford Bronco, s dugogodišnjim prijateljem Alom Cowlingsom za volanom i Simpsonom na stražnjem sjedalu s pištoljem, bježi od policije kroz Los Angeles jurnjavom koja je trajala oko dva sata.

OJ i Nicole Simpson (Foto: Guliver)

Simpson se naposljetku predao policiji i sudio mu se za ubojstva. U listopadu 1995., nakon 11 mjeseci, oslobođen je optužbi. Dvanaest godina kasnije, Simpson je uhićen u rujnu 2007. nakon što je poveo grupu muškaraca u hotel i kockarnicu u Las Vegasu da uz prijetnju oružjem ukradu ono što je, kako tvrdi, bilo njegovo vlasništvo.

Optužen je za niz kaznenih djela, uključujući otmicu i oružanu pljačku. Sljedeće godine proglašen je krivim i osuđen na do 33 godine zatvora. Simpson je pušten na uvjetnu slobodu 1. listopada 2017. Iza sebe je ostavio četvero djece: Arnelle i Jasona iz prvog braka te Sydney i Justina iz braka s Nicole Brown Simpson.

Preminuo sin zvijezde ‘Zalagaonice’: Iznenada umro u 39. godini, otkriven i razlog


Komentari